Joves de Movem organitzen una marxa solidària per recollir aliments

Joves de Movem Tortosa (JMT) han donat a conèixer la propera acció que duran a terme: la primera Marxa Solidària de la Costa de Gener, que tindrà lloc el proper diumenge 31 de gener.

Cartell Marxa Solidària de la Costa de Gener

Els coordinadors de JMT, Núria Caro i Albert Forcadell, han explicat l’esdeveniment esportiu i solidari que estan preparant per al proper diumenge 31 de gener.

En primer lloc, han explicat que les dificultats per les que estan passat moltes famílies tortosines, víctimes de la greu crisi econòmica i social que estem vivint, fan, desafortunadament, més vàlida que mai la expressió popular de “la costa de gener”. És per això que han volgut lligar aquest concepte amb una activitat que pugui servir per a conscienciar a la ciutadania d’aquesta problemàtica social i que, al mateix temps, serveixi també per a recordar a les tortosines i tortosins el potencial històric i cultural que tenim al nostre municipi.

La marxa comptarà amb un recorregut de 2,5 quilòmetres, que passa per alguns dels llocs més emblemàtics de la ciutat, com ara el Call Jueu o les Avançades de Sant Joan. Es realitzarà a un ritme moderat, adaptat a tots els nivells, i comptarà amb la presència d’alguns membres de la Associació Amics dels Castells, que aniran comentant curiositats dels llocs per on vagi transcorrent la marxa. Per poder participar a la marxa, s’haurà d’haver aportat anteriorment, com a mínim, un quilo d’aliments per participant, que seran posteriorment entregats a Càritas Tortosa i Creu Roja Tortosa.

Així les coses, Caro i Forcadell han explicat que la marxa tindrà el seu tret de sortida el diumenge 31 a les 11 del matí des de la Torre del Célio, a la Plaça Menahem Ben Saruq. No obstant, han comentat que tothom qui ho desitgi, podrà passar a deixar el menjar per la mateixa plaça a partir de les 9 del matí. I, un cop acabada la marxa, al voltant de les dotze i mitja del migdia, tindrà lloc un vermut popular a la vora de la Torre del Celio obert a tots els participants.

L’esdeveniment compta amb l’apadrinament de Quico el Celio, ja que tindrà “la seua Torre” com a teló de fons i els Joves de Movem han volgut fer partícips de l’activitat a tantes entitats esportives, culturals i socials com han pogut. D’aquesta manera, comptaran amb la presència d’algunes entitats com el Club de Rem o la Creu Roja i amb la col·laboració d’algunes empreses com MIC Sports Events.

Per inscriure-s’hi i tenir més informació, podeu entrar a la web movemtortosa.cat/calendari/marxa o a l’esdeveniment de Facebook.

Deixa un comentari