MOVEM DENUNCIA UN PAM SENSE AMBICIÓ, CONTINUISTA I LLUNY DE LA CIUTADANIA

Movem Tortosa creu que el Pla d’Actuació Municipal, presentat per CiU i ERC evidencia un projecte de ciutat esgotat, on es tornen a anunciar obres que fa anys que s’han promès; la coalició d’esquerres hi veu moltes mancances, cap memòria econòmica que el sostingui així com una manca de participació ciutadana a l’hora d’elaborar-lo. Les poques novetats són algunes propostes que han copiat de Movem Tortosa davant la falta d’idees per impulsar la ciutat.

El portaveu del grup municipal de Movem Tortosa, Jordi Jordan, acompanyat dels regidors Francesc Vallespí i Cristina Bel, ha fet una valoració crítica del darrer Pla d’Actuació Municipal presentat per CiU amb el suport d’ERC. Movem Tortosa hi veu un pla continuista, sense credibilitat, aliè a la participació ciutadana i amb moltes mancances.

Així, Jordan ha detallat que és un PAM continuista “perquè ens tornen a dir que faran obres que prometen fa més de 8 anys i que la realitat demostra que no han fet com serien, entre altres, les piscines, el barri del Castell, la pavimentació del carrer de la Mercè o plaça Estudis, els terrenys de Renfe, el Pla Estratègic o el nou palau judicial al nucli antic”. En aquest sentit, Jordan ha afirmat que és un PAM que “ens recorda el dia de la Marmota perquè cada quatre anys prometen el mateix i no ho compleixen”.

En segon lloc, Movem Tortosa, considera que aquest PAM no és creïble perquè no està acompanyat de cap memòria econòmica ni projecte concret. “És un brindis al sol” elaborat per Bel amb el suport de Monclús que al paper es pot aguantar però que no expliquen amb quins recursos econòmics ni finançament faran”, ha etzibat Jordan.

D’altra banda, la coalició d’esquerres, ha volgut recordar que les poques novetats que apareixen al PAM són propostes que Movem portava al programa, les quals “han copiat i ens alegrem davant de la manca d’idees i d’ambició que CiU i ERC tenen a Tortosa”. Així, apareix un pacte local per l’ocupació, el tiquet fresc, la millora del call jueu o la museització de les Avançades. “Veurem si només són fum per intentar tapar-nos la boca o si les tiren endavant” ha remarcat el portaveu de Movem Tortosa.

Tot i això, Jordi Jordan, ha explicat que aquest PAM, té moltes mancances d’allò que podria fer-se a la ciutat. En aquest aspecte, ha remarcat algunes actuacions que hi troben a faltar com inversions a les EMD’s, plans d’ocupació per contractar aturats, l’impuls a la reutilització de llibres escolars, la candidatura de Patrimoni de la Humanitat, un pla d’usos dels edificis municipals, una autèntica política d’habitatge, la dissolució de Tortosaesports, la conversió de Santa Clara en un districte artístic o un pla de xoc per a la millora de via pública com reclama el moviment veïnal de la ciutat.

Finalment, Jordan ha remarcat que Movem Tortosa, com a principal grup de l’oposició, vetllarà perquè allò que diuen que faran es compleixi i continuaran fent propostes pel progrés de la ciutat, avalant cada any els pressupostos en funció de si es tiren endavant les actuacions previstes i les que aniran proposant.