Jordi Jordan i Víctor Grau aposten per més sòl industrial, un centre tecnològic i de digitalització (Fabblab) i una oficina del talent

Jordi Jordan i Víctor Grau aposten per més sòl industrial, un centre tecnològic i de digitalització (Fabblab) i una oficina del talent

Els candidats de la coalició Movem Tortosa-PSC, Jordi Jordan i Víctor Grau, han presentat avui les propostes que porten al seu programa electoral per aconseguir una ciutat més dinàmica i amb més oportunitats en l’àmbit econòmic. En este sentit l’alcaldable Jordi Jordan ha destacat la importància del Polígon Catalunya Sud per atraure més inversions. Jordan ha reivindicat que la construcció i posada en marxa d’este polígon ha sigut gràcies als diferents governs progressistes que han governat Catalunya, en època de Maragall, i l’Estat, en temps de Zapatero i, que la seua ampliació actual, necessària perquè puguen arribar més indústries, és possible gràcies a una iniciativa presentada per ell mateix al Parlament de Catalunya ara fa un any i mig. També ajudarà a la implantació de més indústries el Corredor del Mediterrani, també impulsat per governs progressistes, que permetrà a les empreses exportar arreu.

 Quant a noves mesures en el camp de la industrialització i negoci, Jordi Jordan ha anunciat la necessitat d’impulsar un Centre d’Innovació tecnològica i digitalització, coneguts com a Fabblabs, una reivindicació, entre altres de la Cambra de Comerç, per a digitalitzar i modernitzar les empreses i autònoms.

 L’alcaldable ha apuntat dos propostes més, una relacionada amb l’agricultura, un sector important a les Terres de l’Ebre i també a Tortosa, i és la creació d’un clúster dels cítrics, per a generar més oportunitats en este sector. I una segona proposta que és millorar el calendari firal de la ciutat «generant un calendari actiu tot l’any i vinculat als sectors emergents, en què aprofitem al màxim el pavelló firal que tenim, ja que les fires estan recuperant l’èxit de públic», ha valorat Jordan.

 Per la seua part el líder socialista, Víctor Grau, ha comentat dos iniciatives més. La coalició progressista vol crear una Oficina del talent, «tenim l’acord en este sentit, dels sectors estratègics de la ciutat, com ara amb la Cambra de Comerç». Este servei pretén connectar els sectors empresarials, els sectors estratègics, la formació i l’administració pública: «pretenem reconnectar estos tres elements per tal de decidir cap a on vol caminar la ciutat i el territori, és a dir, en quins sectors volem ser punters». Entre altres, es vol impulsar els estudis més adients al territori, com ara les enginyeries, i més demandats pels empresaris.

Grau també ha anunciat la creació d’un HUB logístic a Tortosa de referència al territori. «Som conscients de la importància de la geolocalització estratègica del Polígon Catalunya Sud i hem d’aprofitar esta bona situació per a ser punters en la producció i en la distribució de mercaderies industrials, aprofitant el corredor del Mediterrani ferroviari»,ha reblat Grau.

 

 

«Quan la llei ho permeta, defensarem les EMD»

 L’alcaldable Jordi Jordan, a pregunta dels periodistes, ha respost sobre les afirmacions d’altres partits que la seua coalició no dona suport a la creació d’entitats municipals descentralitzades. Jordan ha recordat que actualment està vigent una llei aprovada pel PP que no permet la creació de més administracions, i que Europa també defensa, i ha matisat que «en el moment en què es puga modificar esta llei, nosaltres defensarem la creació de l’EMD».

 Tot i això, l’alcaldable ha reivindicat que «no fa falta esperar a tindre una EMD per a cuidar el poble d’Els Reguers. Nosaltres ens comprometem, quan governarem, a no deixar-lo abandonat» i és que Jordan ha denunciat que «el que necessita Els Reguers són inversions, independentment si són o no EMD, perquè en estos 16 anys de governs convergents, han estat totalment abandonats. Nosaltres ens comprometem a invertir els 4 anys, siguen o no EMD». Finalment, Jordi Jordan ha ressaltar una «nova contradicció de la senyora Roigé» i és que «no va respectar que al Reguers fossem la llista més votada i va imposar una alcaldessa que no havia sigut la més votada per veïns i veïnes del poble».

 

Tortosa, Terres de l’Ebre, 22 de maig de 2023