Jordi Jordan i Víctor Grau reiteren la seua lluita pel nou hospital, per la transparència en la gestió de tots els centres sanitaris municipals i per la millora de l’atenció primària

Jordi Jordan i Víctor Grau reiteren la seua lluita pel nou hospital, per la transparència en la gestió de tots els centres sanitaris municipals i per la millora de l’atenció primària

Els candidats de la coalició Movem Tortosa-PSC, Jordi Jordan i Víctor Grau, han donat a conèixer les propostes en esports i en salut, dos sectors molt importants per a la candidatura i totalment vinculats. L’alcaldable Jordi Jordan ha remarcat que la principal aposta és la defensa del nou hospital a la ciutat i ha recordat que la senyora Roigé i el senyor Faura reiteradament n’han votat en contra al Parlament i a l’Ajuntament. El nou hospital, segons Jordan, «ha de ser una eina cabdal per a la salut però també per a la capitalitat i per al progrés social i econòmic de Tortosa i les Terres de l’Ebre». L’alcaldable ha recordat que l’única candidatura que ha garantit i que garantirà la construcció del nou hospital és la de Movem Tortosa-PSC i ha fet un toc d’atenció al perill que pot suposar un pacte entre Roigé i Faura «perquè poden evitar la construcció del nou hospital i anul·lar a la llista més votada que serà la nostra».

Més enllà del nou hospital, en relació als altres centres sanitaris de la ciutat, la Clínica Terres de l’Ebre i l’Hospital de la Santa Creu, la candidatura de progrés vol millorar les condicions laborals del personal i la transparència en la gestió. Passant a l’àmbit de l’atenció primària la coalició vol «reforçar-la i per això reclamarem millores, perquè es reduïsquen les llistes d’espera i els temps d’espera de les visites». Jordan ha recordat que els pressupostos aprovats enguany, gràcies al suport dels socialistes i d’En Comú Podem, destinen un 20% de la partida de Salut a l’atenció primària. L’alcaldable ha apuntat una última reclamació aconseguida, gràcies a estos pressupostos, i és la construcció del consultori mèdic de Jesús.

Jordi Jordan també ha anunciat que elaboraran un Pla municipal de Salut; que penjarà del Consell de la Salut Municipal, «per a fer de Tortosa una ciutat saludable generant més activitats per a tots els col·lectius, especialment per a la gent gran, però també per a infants, adolescents, i liderant des de l’Ajuntament temes com la salut mental, el bulling…».

 

Suport a les entitats i clubs i turisme esportiu

Per la seua part, el líder socialista Víctor Grau ha relacionat l’esport amb la salut però també amb la participació ciutadana, amb el dinamisme i amb la promoció econòmica. En este sentit la coalició aposta per convertir la ciutat en un destí turístic també d’àmbit esportiu, amb la qual cosa es podrà treballar, segons Grau, en la desestacionalització del turisme, així com en l’aprofitament de recursos naturals com per exemple el riu Ebre i els Ports, i sempre treballant amb sinergies públicoprivades.

Grau ha volgut remarcar que la coalició estarà sempre al costat de totes les entitats, clubs esportius i altres particulars que fomenten la pràctica esportiva i els tindrà en compte en la gestió dels temes que els puguen interessar. Per a donar suport a la pràctica esportiva s’obriran línies d’ajuts per a tots de manera equitativa i especialment per a incentivar l’esport femení i per a cobrir necessitats esportives d’entitats socials. Entre altres mesures es preveu un campus esportiu a l’estiu, amb possibilitat de beques. També es treballarà en un programa per a fomentar l’esport base des de l’escola, perquè coneguen totes les opcions esportives que hi ha a la ciutat, ti amb la mateixa finalitat es crearan competicions cooperatives esportives entre els centres escolars.

Víctor Grau ha anunciat que es farà un Pla d’infraestructures per a poder gestionar i regular els usos dels diferents equipaments al servei de les entitats i clubs de la ciutat. I ho faran en col·laboració dels mateixos usuaris, per a ser-ne més efectius. En un altre sentit també es volen crear illes de salut en places i parcs, augmentar la xarxa d’itineraris saludables i fomentar la pràctica esportiva en totes les edats de la mà de les entitats, CAPS , centres mèdics i centres de dia.

 

Tortosa, Terres de l’Ebre, 23 de maig de 2023