Jordi Jordan proposa una pèrgola a la plaça Francesc Macià per a crear ombres i la plantació i la poda correcta de l’arbrat a tota la ciutat per a adaptar Tortosa al canvi climàtic

Jordi Jordan proposa una pèrgola a la plaça Francesc Macià per a crear ombres i la plantació i la poda correcta de l’arbrat a tota la ciutat per a adaptar Tortosa al canvi climàtic

L’alcaldable Jordi Jordan, envoltat de bona part de la candidatura de progrés Movem Tortosa-PSC, ha presentant este matí les mesures que la coalició implementarà en entrar al govern per a lluitar contra el canvi climàtic i per a fer una adequada transició energètica i ecològica.

La primera de les necessitats en este sentit detectada per la coalició és la manca d’ombres. Jordan ha anunciat que per resoldre este problema instal·laran tendals a moltes places i parcs infantils i construiran una pèrgola oberta a la plaça Francesc Macià de Ferreries, una demanda que han entomat de l’associació de veïns del barri, i que podrien ampliar a places d’altres barris. Així mateix, ha afegit que «plantarem arbres i els podarem quan toca, al contrari que s’ha fet fins ara». Per a fer una bona gestió dels arbres de la ciutat tot l’anydissenyaran un Pla Municipal d’arbrat que marcarà on en fan falta i quines atencions i podes necessiten, a més de prioritzar les espècies diverses i autòctones adaptades a la zona i d’estudiar i crear més espais verds a la ciutatEncara en la creació d’ombres per a rebaixar el sol i la calor, a l’estiu es preveu col·locant tendals en els carrers més transitats com puga ser el Sant Blai.

En un altre sentit però continuant amb temes d’energia, l’alcaldable progressista ha anunciat l’aposta decidida per la creació de comunicats energètiques, per a produir energia més neta i per a reduir la factura de llum de l’Ajuntament i dels veïns que s’hi vulguen sumar. També promouran la instal·lació de plaques solars. Per a incentivar que la gent aposte per mesures d’estalvi energètic, la coalició farà una revisió de les ordenances fiscals, perquè actualment bonifiquen més a les cases unifamiliars que als blocs de pisos.

Una altra mesura per a millorar la ciutat en temes energètics és la instal·lació de minideixalleries fixes a tots els barris, segons Jordan, «Tortosa està per sota de la mitjana de Catalunya en reciclatge i això fa que l’Agència Catalana de Residus ens penalitze i que paguem més diners, és per això que hem d’incentivar el reciclatge, per a ser més sostenibles mediambientalment i econòmicament».

Finalment, Jordan ha volgut reafirmar el seu compromís amb el riu i el delta de l’Ebre «el defensarem sempre, mane qui mane a Barcelona i a Madrid».

«Continuarem amb un somriure, davant de cada atac i amb una proposta, davant de cada falsedat»

L’alcaldable Jordi Jordan, a pregunta dels periodistes, ha respost novament que els atacs constants a la coalició progressista, «demostra que hi ha molt de nerviosisme i que quan no se tenen arguments, el que es fa és atacar a l’adversari i fer-ho a partir de falsedats». Jordan ha reiterat que «davant d’aquells que ataquen i que insulten, que no tenen arguments, que se’n van 20 anys enrere i que veuen que se’ls està acabant l’època de governar la ciutat després de 16 anys, nosaltres sortim en alegria, amb molta il·lusió i explicant propostes. L’alcaldable progressista ha apel·lat a la gent que vol el canvi demanant-li que es mobilitze i que vaja a votar «perquè el 28 de maig les urnes acaben fent que guanyem estes eleccions i que, per tant, els pactes de despatxos que s’han fet durant molts anys, esta vegada no el puguen fer, perquè la ciutadania posarà a cadascú al seu lloc».

Tortosa, Terres de l’Ebre, 20 de maig de 2023