MOVEM VOL QUE TORTOSA RECLAMI LA FI DE LES RETALLADES EN SANITAT AL NOU GOVERN DE LA GENERALITAT

Jordi Jordan ha explicat aquest dimarts que és l’hora de reclamar un canvi de rumb al nou Govern de la Generalitat per posar fi a les retallades en sanitat tant en els ambulatoris com en els hospitals de les Terres de l’Ebre; la coalició d’esquerres portarà aquest tema al proper ple juntament amb la demanda d’un pla local per eradicar l’homòfobia així com una moció per donar suport a la PDE contra el nou PHN i contra l’enèsim intent de la connexió de xarxes a Barcelona.

El portaveu del grup municipal de Movem Tortosa ha reclamat aquest matí en roda de premsa un nou rumb a les polítiques de sanitat al nostre país aprofitant que s’ha conformat un nou Govern. Segons Jordan “és l’hora d’exigir la fi de les retallades si és veritat que diuen que volen canviar les polítiques i construir un país més social”. En aquest sentit, el líder de Movem ha afegit que “ l’Ajuntament de Tortosa ha de reclamar a la Generalitat la fi de les retallades en sanitat atès que els CAPs i centres sanitaris del territori no poden suportar més retallades que van en detriment de la salut de tots els nostres ciutadans”.

Jordi Jordan ha explicat que la Junta de Personal de Primària a les Terres de l’Ebre ha fet arribar a l’Ajuntament un document amb la relació de personal sanitari eliminat durant els darrers anys i que, a partir, d’ara “és el moment d’exigir la reversió d’aquestes polítiques”. Al mateix temps, Jordan ha recordat també les retallades efectuades a l’Hospital Verge de la Cinta i ha reclamat, tal i com va aprovar el Parlament fa uns mesos, la restitució de la Gerència Territorial de Sanitat, recentralitzada a Tarragona pels governs de CiU. (ADJUNTEM DOCUMENT AMB RELACIÓ RETALLADES A PRIMÀRIA. FINAL DEL REDACTAT)

D’altra banda, Movem Tortosa presentarà també una moció perquè l’Ajuntament impulsi un Pla Local per efectuar polítiques a favor del col·lectiu LGTB (Lesbianes, Gais, Transexuals i Bisexuals) reconeixent la diversitat sexual existent a la ciutat, i amb l’objectiu d’eradicar l’homofòbia. En aquest sentit, Jordan ha recordat que fa pocs dies un jove es va suïcidar a Catalunya per l’assetjament escolar que patia i segons diferents informes més de la meitat del col·lectiu LGTB s’ha intentat suïcidar algun cop en la seua vida. Per tot plegat, Movem Tortosa creu que l’Ajuntament s’ha d’implicar en informar sobre la Llei contra l’Homofòbia aprovada recentment i ha d’impulsar un pla local amb el suport de les entitats LGTB del territori.

Finalment, Movem ha explicat que també presentarà una moció conta el PHN i donant suport a les mobilitzacions impulsades per la PDE, però afegint també el rebuig a qualsevol tipus de transvasament com la interconnexió de xarxes que portaria l’aigua a Barcelona i que, segons Movem, està inclosa en un estudi del Govern de la Generalitat aprovat recentment on es “reclama aigua per a Barcelona des d’altres conques”.


ANNEX RETALLADES SANITAT TERRES DE L’EBRE, SEGONS JUNTA PERSONAL PRIMÀRIA TE

ABS DELTEBRE

1 Plaça de metge/essa i 2 infermers/eres a l’Atenció Primària i Atenció Continuada

ABS TERRA ALTA

1 Plaça de metge/metgessa a Prat de Compte.

1 Plaça de metge/metgessa de reforç i 1 infermer/era a Gandesa

1 Equip (metge/essa i infermer/a) d’assistència a domicilis a Terra Alta.

ABS RIBERA D’EBRE

1 Plaça de metge/essa d’Assistència Avançada

ABS TORTOSA EST

Tres equips sencers (metges/esses i infermers/eres corresponents)

ABS TORTOSA OEST

1 Administratiu CAP Baix Ebre

1 Plaça metge/essa a Paüls

A Roquetes no es cobreixen les hores de reducció de jornada d’un metge/essa fet que provoca que un sol metge en divendres tarda hagi de cobrir Roquetes, EMD Jesús, Raval de Crist, Mas de Barberans, Els Reguers, i Alfara de Carles.

Eliminació de bona part del servei de guàrdia (CUAP) a Xerta-Paüls-Benifallet

ABS AMPOSTA

1 Plaça de metge/essa i 1 infermer/a d’Atenció Continuada a Sant Jaume d’Enveja.

1 Plaça d’administratiu a Sant Jaume d’Enveja

1 Plaça d’administratiu i zelador a Santa Bàrbara.

2 Places de metges/esses, 1 d’infermer/era i 1 d’administratiu a Amposta

ABS ALCANAR – SANT CARLES DE LA RÀPITA

1 Equip sencer de les guàrdies de diumenge a La Ràpita

1 Plaça de metge/essa, infermer/a i administratiu al CAP de La Ràpita