Movem Tortosa proposarà la retirada progressiva del cablejat aeri de la ciutat

 

Jordi Jordan demana que es faci un conveni amb les empreses elèctriques perquè assumeixin part del soterrament dels cables i si aquestes es neguen que se’ls hi obrin expedients per la perillositat que representen

Aquest matí el grup municipal de Movem Tortosa ha presentat una nova proposta de cara el proper ple del mes de febrer. Es tracta d’una moció on es reclama que l’Ajuntament actuï davant la gran quantitat de cables enganxats en façanes o penjats pels carrers que planen per molts de carrers i places del municipi. Des de la formació, Jordi Jordan ha recordat que “tots els barris i pobles de la ciutat, especialment el centre i els més antics, però també Ferreries, Sant Llàtzer i el Temple han de conviure amb línies elèctriques i de telèfon que pengen pels carrers com si estiguéssim al tercer món”.

D’aquesta manera, des de la formació progressista es recorda que la majoria d’aquests cables, a més a més, estan penjant de forma precària tant de faroles o façanes dels edificis per la qual cosa, a part de generar una mala imatge i visibilitat dels carrers són també un perill tant per la seguretat com per la salut. Jordi Jordan en un to conciliador i positiu ha recordat que “aquesta situació no és només dels darrers anys només sinó que és heretada des de fa dècades però és evident que no s’ha resolt de manera global ni a hores d’ara existeix cap conveni amb les empreses responsables així com cap calendari d’actuació que planifiqui la seua retirada progressiva”.

Per tot plegat, Movem Tortosa demanarà que s’actuï en aquesta qüestió “perquè no ens podem quedar de braços creuats i volem que es comenci a fer el que fan altres ciutats”. És per això que en la moció que es debatrà en el proper ple s’insta a l’Ajuntament de Tortosa a negociar un conveni amb les empreses subministradores on es fixi la quantitat econòmica que ha d’aportar cadascuna de les parts, l’Ajuntament i l’empresa en qüestió; en segon lloc es demana a l’Ajuntament que  fixi un calendari per eliminar el cablejat aeri existent a la ciutat, prioritzant les zones més conflictives. I finalment es reclama que en el cas que les empreses subministradores posin obstacles per firmar aquest conveni, l’Ajuntament obri els corresponents expedients sancionadors en relació als problemes de salut i seguretat que provoca aquest cablejat.

 

 

 

 

Deixa un comentari