Movem proposa comprar els Josepets per convertir-los en un espai d’art contemporani, un alberg municipal i per recuperar la piscina d’estiu després que la ciutat s’hagi quedat sense

Jordan Jordan creu que és l’hora d’adquirir l’antic col·legi per part de l’Ajuntament abans que es deteriori més i proposa fer un projecte que recuperi la piscina d’estiu i totes les naus que estan en bon estat per ubicar-hi equipaments que projectarien la capitalitat de Tortosa en l’àmbit de  la cultura i el turisme.

Movem Tortosa ha avançat que en el proper ple de març proposarà al ple de l’Ajuntament una moció perquè es comprometi a adquirir l’antic col·legi de Sant Josep, situat al barri del Rastre. Per a Jordi Jordan, portaveu de la formació progressista, “és el moment idoni de crear projectes de ciutat recuperant edificis en desús com s’està fent a tot Europa on s’aposta per la rehabilitació enlloc de fer edificis nous”.

Així, Movem Tortosa ha recordat que en el passat es va intentar instal·lar la Universitat o també els Jutjats però que no va fructificar i ara creuen que és el moment que l’Ajuntament doni el pas i adquireixi l’edifici “perquè s’està degradant cada vegada més i serà molt difícil recuperar-lo si tardem tant amb el perill que sigui irrecuperable”. Des de Movem recorden que “aquesta sempre ha estat la nostra filosofia, recuperar tot allò que tenim abans que destruir-ho o fer nous equipaments si en tenim que cauen a trosses i e´s temps ens està donant la raó com s’ha demostrat amb l’adquisició del Mas del Bisbe o la recuperació del Balneari de Porcar que fa anys vam reclamar i se’ns deia que era impossible i ara es vol tirar endavant”.

D’altra banda, Movem Tortosa, creu que l’equipament de l’antic col·legi dels Josepets té moltes oportunitats com la recuperació de la piscina existent a l’aire lliure “que serviria per tindre una piscina d’estiu després que l’actual govern deixés Tortosa sense en destruir la de 50 metres que teníem a l’estadi”. Per a la formació progressista que representa Jordan també es podria ubicar un alberg municipal en una part de les dependències, l’actual residència d’operaris diocesans, que està en molt bon estat i pràcticament per estrenar. Finalment, Jordi Jordan proposa que la resta de naus es converteixin en un centre d’art contemporani, on tindrien cabuda des de bucs d’assaigs per a músics així com sales diàfanes especialitzades per a la creació artística tenint en compte la diversitat de disciplines existents en l’art.

 

Deixa un comentari