Movem Tortosa portarà al ple la situació de precarietat dels parcs de bombers de Tortosa i les Terres de l’Ebre

 

 

 

Jordi Jordan visita aquest matí el parc de bombers de Tortosa  i recorda que fa temps que estan reclamant un mínim de garanties per poder realitzar el seu treball dignament amb el personal i recursos adients i previstos per llei.

Movem Tortosa informa que en el proper ple de gener portarà a debat una moció al ple de l’Ajuntament de Tortosa perquè es posicioni a favor de les demandes dels bombers de Tortosa i les Terres de l’Ebre, els quals pateixen des de fa anys una situació de precarietat tant d’efectius com de material per les retallades que persisteixen.

Així, Jordi Jordan, que avui ha visitat el parc de bombers de la capital del Baix Ebre, ha volgut denunciar que l’actual govern de la Generalitat oblida les necessitats de la ciutadania i els serveis públics del país permetent que els parcs de bombers del territori, continuen prestant el servei amb un nombre d’efectius per sota del requeriment mínim legal.

Així, en el cas de Tortosa i Amposta, es treballa amb menys efectius dels que obliga la llei i en el cas d’Ulldecona o Ascó fins i tot han hagut de tancar els parcs alguns dies per la manca de personal. D’altra banda, Jordi Jordan, després d’haver-se reunit amb els representants sindicals dels bombers a Tortosa ha assegurat que “també hi ha mancances de material, vehicles o comandaments, entre d’altres, per la qual cosa no poden prestar un servei digne i de qualitat tot i que estem amb unes comarques amb una superfície i distàncies molt grans que en cas de produir-se incendis simultanis seria molt complicat poder donar resposta amb aquestes condicions, per la qual cosa defensar els bombers és defensar la seguretat de la gent també”.

Per tot plegat, Jordi Jordan, ha anunciat que portarà aquesta qüestió al ple de l’Ajuntament de Tortosa i al Consell Comarcal del Baix Ebre amb l’objectiu que aquestes institucions reclamin a la Generalitat tenir un servei mínim i de qualitat en relació als parcs de bombers al territori.

Tanmateix, des de Movem Tortosa, s’ha advertit que si aquestes peticions no prosperen perquè la Sra. Roigé i ERC voten en contra de la moció per defensar primer els seus partits enlloc de Tortosa i les Terres de l’Ebre, llavors portaran la demanda directament al Parlament de Catalunya perquè els diputats i diputades del país es mullin i actuïn després d’anys d’abandonament ja que no es pot deixar en un segon terme el dia a dia i la governança de les necessitats dels catalans tal i com està passant des de fa mesos on sembla ser que aquí els governans només estiguin pendents de qüestions simbòliques i de posicionaments en funció de les eleccions.

 

Deixa un comentari