Movem Tortosa portarà al ple el debat sobre el sobrecost de les obres de la plaça de la Catedral

Movem Tortosa portarà al proper ple de Tortosa una moció que proposarà la creació d’una comissió específica d’obres públiques amb pressupostos superiors al mig milió d’euros. En el marc d’aquesta comissió tots els grups municipals han de poder fer un seguiment dels treballs i debatre i acordar els modificats dels projectes que es puguin plantejar. La iniciativa es pren arran de la situació que s’està vivint amb les obres d’urbanització de la plaça de la Catedral, aturades des de la tardor passada perquè s’ha hagut de modificar el projecte inicial i l’empresa adjudicatària va renunciar-hi.

El portaveu del grup municipal de Movem Tortosa, Jordi Jordan, ha defensat avui en roda de premsa que la creació de la comissió és necessària per a fer més transparent la gestió de les obres municipals que impliquin inversions elevades. Jordan ha recordat que l’escenari obert en les obres de la plaça de la Catedral no és nou, atès que reprodueix “els fiascos urbanístics i de mala gestió dels diners públics” que ja es van veure amb les obres de la nova piscina i les de reforma del Pont de l’Estat. Les obres de la nova piscina van tancar-se amb un sobrecost de més de 750.000 euros i la de reforma del pont, amb una desviació econòmica del 43 per cent.

“Fem una proposta en la línia de fiscalització de l’acció del govern sociovergent i perquè les decisions que es prenguin tinguin en compte a tots els grups municipals i a tota la ciutadania”, ha argumentat el portaveu de Movem. La moció que es portarà al ple reclama també que s’habiliti a la web municipal un espai on s’informi mensualment de l’estat d’execució, modificacions de projecte i altres passos que afectin aquestes obres.

L’objectiu és fer més transparent la gestió de les obres públiques de més de mig milió d’euros i evitar situacions com la de plaça de la Catedral, que només amb un 25 per cent dels treballs executats i arran de les modificacions de projecte fetes darrerament, ja acumula un 35 per cent de sobrecost. Una desviació molt elevada, tenint en compte que encara queda per executar un 75 per cent dels treballs. Uns treballs que, a sobre, ja haurien d’haver-se enllestit fa un any i dos mesos.

“El govern municipal hauria de fer autocrítica i no sortir a mentir amb les xifres de les obres”, ha afirmat Jordi Jordan sobre les afirmacions públiques fetes pel regidor d’Urbanisme, el socialista Enric Roig, que sosté que el sobrecost seria menor. “Tenim un nou regidor d’Urbanisme que surt a defensar allò indefensable i allò pel que demanava dimissions quan estava a l’oposició”, lamenta el portaveu de Movem. “L’obra és un desgavell no perquè ho diguem els partits de l’oposició, sinó perquè les xifres són les que són i demostren que el desgavell existeix”, ha tancat.

Tortosa, 16 de juny de 2020