Movem Tortosa lamenta que el govern municipal no hagi convocat el Consell Municipal LGTBI per organitzar els actes del 28 de Juny

Movem Tortosa lamenta que l’Ajuntament de Tortosa no hagi convocat enguany el Consell Municipal LGTBI per tal d’organitzar i consensuar els actes que es celebraran enguany al voltant del 28 de Juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI. En el mandat anterior, i a proposta de Movem Tortosa, s’havia aprovat per unanimitat la posada en marxa d’un Pla Local LGTBI consensuat entre tots els grups municipals que incloïa, entre d’altres, la creació d’un Consell Local de Participació LGTBI, on hi estaven representats totes les associacions LGTBI, els grups polítics o les entitats veïnals, entre d’altres.

Ahir dijous l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i la regidora d’Igualtat i Drets Civils, la socialista Dolors Bel, van fer una roda de premsa  per explicar els actes organitzats per commemorar el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI. Uns actes dels quals l’oposició simplement va ser informada el dia abans, en el marc de la Comissió de Serveis a les Persones. En la reunió, el govern municipal es va limitar a informar els grups dels actes del 28J, organitzats de manera unilateral i sense cap tipus de recerca de consens per part de la regidora Dolors Bel.

De fet, quan en la mateixa comissió es va demanar informació i explicacions de perquè no s’havia convocat el Consell Municipal LGTBI, la regidora va respondre que prenia nota i que ja es tornaria a convocar, deixant entreveure que en certa manera s’havia obviat el Consell de manera conscient. Movem Tortosa lamenta aquests fets, que són una demostració més de les formes prepotents i autoritàries d’un govern que, estant en minoria, vol arraconar uns grups de l’oposició que representen més tortosines i tortosins que el propi govern. “El fet que no s’hagi convocat el Consell Municipal LGTBI és una mostra més de la involució democràtica que s’està produint a l’Ajuntament de Tortosa, quan el que caldria és avançar cap a una governança plural, consensuada i transparent”, afirma el portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan. “I això és encara més greu si es té en compte que tot passa quan en el govern municipal hi ha el PSC, que en els mandats anteriors, quan era a l’oposició, va reclamar en moltíssimes ocasions una major participació de tots els grups en la gestió municipal”, afegeix.

Per altra banda, Movem Tortosa qüestiona perquè s’ha pintat la bandera LGTBI en un pas de vianants situat en un extrem de la ciutat, quan un acte reivindicatiu d’estes característiques s’acostuma a fer en la resta de ciutats en llocs molt més visibles, perquè l’acció reivindicativa arribi a més gent. En este sentit, la formació progressista entén les crítiques que ciutadans i ciutadanes estan fent a les xarxes socials al fet que s’hagi pintat en un punt tant aïllat, donant la sensació que s’ha buscat només cobrir l’expedient per part d’un govern municipal que va trigar anys a penjar la bandera de l’arc de Sant Martí al balcó de l’Ajuntament, votant diverses vegades en contra de mocions que així ho demanaven.

Davant de tot plegat, Movem Tortosa demana una rectificació de cara a properes ocasions perquè cal treballar per la igualtat real i plena del col·lectiu LGTBI, des d’un posicionament transversal, buscant el màxim suport social i polític. I per a això cal buscar el màxim suport de la societat i dels representants polítics. “El govern sociovergent no pot empetitir les reivindicacions del 28J per interessos partidistes; cal que el 28J sigui de totes i tots”, ha tancat el portaveu de Movem Tortosa.

Tortosa, 19 de juny de 2020