Movem Tortosa lamenta que Meritxell Roigé i ERC no vulguin signar la declaració a favor de les reivindicacions de la sanitat catalana

 

Movem Tortosa ahir mateix va comparèixer en roda de premsa per informar que es tramitaria  una proposta de declaració institucional a la resta de grups polítics de l’Ajuntament tortosí perquè en el ple de dilluns es pogués aprovar un text a favor de les demandes que s’estan fent aquests dies per part dels sindicats de metges i metgesses i de tot l’àmbit sanitari català.

Movem Tortosa informa que avui mateix, els dos grups municipals del govern de Tortosa, tant el PdCat de Meritxell Roigé com ERC de Maria José Viñas han declinat signar aquesta declaració a favor de la sanitat catalana, sense cap més explicació, donant l’esquena a les demandes d’un col·lectiu que porta 3 dies en vaga.

La formació lamenta una vegada més que la Sra. Roigé i ERC avalin i defensin les retallades en la sanitat pública del Govern de la Generalitat que tant negativament han afectat a la nostra ciutat i territori. En aquest sentit cal recordar que la mateixa alcaldessa essent diputada, va aprovar tots els pressupostos del govern d’Artur Mas (CiU) primer, amb el PP, i després -des de la coalició de JxSí-  amb ERC, que també ha perpetuat i desatès les necessitats que avui posen de palès els sindicats de metges i metgesses de Catalunya.

Movem Tortosa també posa de manifest com la Sra. Roigé i ERC tornen a actuar de manera partidista al dictat del que els marquen des de Barcelona enlloc de posar-se al costat de la ciutadania de Tortosa i de Catalunya que està defensant la reversió de les retallades, per la qual cosa, lamentem que l’Ajuntament de Tortosa quedi al marge de les reivindicacions a favor de la sanitat pública que està efectuant el sector sanitari i la ciutadania de Tortosa i del país.

En aquest sentit també volem recordar que la Sra Roigé i ERC de Tortosa han acceptat  renunciar a la construcció d’un nou hospital a la ciutat tot i que la Generalitat ha anunciat la construcció de nous hospitals a Tarragona i altres ciutats de Catalunya. Una demostració més de la forma de com estan governant aquesta ciutat, renunciant sistemàticament a les reivindicacions justes i necessàries d’una ciutat i territori que perd població i que té l’índex d’atur i de pobresa dels més elevats del país, que hauria de tenir polítiques de reequilibri territorial tant per part dels governs català com espanyol.

Com a primer grup de l’oposició, reiterem la necessitat de respondre a les demandes de la sanitat pública baixant la ràtio de pacients per als metges i metgesses, la contractació de més professionals de la sanitat i el desplegament de les polítiques d’atenció primària com a primer nivell d’una sanitat pública i de qualitat per a tothom.

Deixa un comentari