Movem Tortosa denuncia els retards que acumulen les obres del balneari del Porcar i de la plaça de la Catedral

El grup municipal de Movem Tortosa ha denunciat este dimecres els retards que acumulen les obres de construcció de la Casa de les Tres Cultures al balneari del Porcar i les de la plaça de davant de la Catedral. Uns retards sobre les previsions inicials d’acabament d’obres que en el cas del balneari és d’un any. En la presentació de l’inici de les obres al balneari l’agost de 2018 per part de l’alcaldessa Meritxell Roigé es va afirmar que la Casa de les tres Cultures podia estar enllestida en sis mesos. Però el passat desembre es va saber a través d’un mitjà de comunicació que les obres estaven aturades per la troballa d’un enterrament romà i dificultats en el sòl.

En el cas de la plaça de la Catedral el retard acumulat és de diversos mesos, atès que, de nou segons informacions aparegudes a la premsa, es calculava que les obres podien estar enllestides a finals de l’estiu de l’any passat. Cal recordar que Movem Tortosa ja va preguntar per l’aturada de les obres en el ple municipal de novembre de l’any passat i que en aquell moment l’alcaldessa va negar que haguessin complicacions. Finalment, dies després l’alcaldessa va haver de reconèixer que les obres sí que s’havien aturat.

El portaveu del grup municipal de Movem Tortosa, Jordi Jordan, ha explicat avui des del call jueu que, més enllà que la paràlisi de les obres dona una imatge negativa de la ciutat de cara al turisme, també s’estan generant molèsties a veïns i veïnes als quals les tanques dificulten l’accés a les seues finques. En este sentit, el portaveu del principal grup de l’oposició a l’Ajuntament de Tortosa ha denunciat que el govern municipal no ha donat resposta a peticions ciutadanes per reduir l’impacte de les obres i solucionar els problemes d’accés. Movem tampoc no ha rebut resposta a la instància presentada fa més d’un mes i mig i en la que es reclamava informació sobre l’estat de les obres al balneari i que es donés resposta als veïns afectats.

Davant d’esta situació Jordi Jordan ha reclamat «celeritat per agilitzar les obres i protocols per a dialogar amb els veïns i veïnes i preveure mesures que permetin reduir les afectacions i poder garantir la convivència de les obres amb el dia a dia de la gent».

Jordan ha recordat que el març de 2017 Movem Tortosa va presentar al ple municipal una moció que demanava precisament un protocol d’actuació per reduir l’efecte negatiu de les obres sobre el comerç local i la ciutadania. La moció es va presentar en ple debat a la ciutat per les molèsties que estava generant l’allargament de les obres de reforma del pont de l’Estat. La moció va ser rebutjada pel govern municipal de CiU i ERC sota l’argument que ja es feien protocols per a cadascuna de les obres. Però la situació que s’està vivint actualment amb el balneari del Porcar i la plaça de la Catedral demostra que cal prendre mesures. «Tornem a reclamar que es tingui en compte als veïns i veïnes i que es facen protocols concrets, perquè la realitat demostra que no s’estan fent», lamenta Jordan.

Tortosa, 5 de febrer de 2020