Movem Tortosa demana la retirada de les comissions abusives de la banca als pensionistes i famílies vulnerables

Movem Tortosa defensarà al proper ple de l’ajuntament una moció de reprovació als bancs, demanant la retirada de les quotes de manteniment abusives, sobretot per als col·lectius més vulnerables, que es veuen penalitzats per comptar amb uns ingressos mensuals més baixos.

La digitalització de la banca, el tancament d’oficines i la reducció de personal està provocant grans problemes a la ciutadania en general i una desatenció encara major a la gent gran.

Cada vegada és més difícil, especialment per les persones grans, ser ateses personalment, ingressar o treure diners amb efectiu, ja que l’atenció al públic ha passat a estar limitada a unes quantes oficines i 2 hores al matí o als caixers automàtics, que per moltes persones és difícil de gestionar.

A totes aquestes restriccions de serveis s’han de sumar les quotes abusives de manteniment, les denominades “prestacions de servei”, que poden arribar fins als 240 euros l’any per a totes aquelles persones que tinguin ingressos mensuals inferiors a 600€ (pensionistes, assalariats/des, desocupats/des, subsidis, etc), és a dir, per a les persones més desfavorides.

Tenint en compte que la ciutadania està obligada a percebre els ingressos per transferència, els bancs tenen tot el control per desenvolupar aquestes pràctiques poc ètiques i denunciables en un moment de crisi sanitària i social com l’actual que perjudica als i les més desfavorides atesa la insuficiència d’ingressos que perceben.

En aquest sentit, el portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan declara “en aquests moments de dificultat per a tota la societat, la banca hauria de poder fer un gest almenys envers els col·lectius més vulnerables i deixar de percebre aquestes quotes totalment desproporcionades”. “És el mínim que podrien fer després d’haver-los rescatat amb diner públic, fruit dels impostos de tota la ciutadania a la que ara estan escanyant” reitera Jordan.

La moció a més de demanar la retirada d’aquestes quotes als col·lectius més desafavorits, insta el ple de l’ajuntament a reprovar als bancs amb els que hi treballa i elevar la petició al Parlament de Catalunya i al Ministerio de Consumo del Govern d’Espanya perquè actuïn amb les normatives pertinents per acabar amb aquestes pràctiques tan injustes i abusives, que perjudiquen a una immensa majoria de la ciutadania.


Tortosa, 31 de maig de 2021