Movem proposa un pacte per a l’ocupació i creació de llocs de treball

El primer grup de l’oposició recorda que Tortosa encara té 2000 persones a l’atur tot i haver perdut més de 2000 habitants en els darrers anys. El comerç, la lluita contra l’atur i la precarietat laboral, les noves tecnologies, les pimes i el canvi productiu serien els eixos d’aquest pla que proposen. 

En els darrers dies s’han conegut les noves dades sobre l’atur registrat a Espanya i Catalunya, on Tortosa ha tornat ha tenir un augment fins arribar gairebé a les 2000 persones registrades en situació d’atur. Aquest fet situa la ciutat en un índex del 12,4%, un punt per sobre tant de la mitjana de la comarca de la que és capital com de la mitjana catalana, que registren un atur de l’ 11,4. A més a més, això s’agreuja si tenim en compte que Tortosa ha perdut més de 2000 habitants en els darrers anys, molts del quals joves, per la qual cosa, les xifres encara són més preocupants. Per tot plegat, aquestes dades han portat a Movem Tortosa a proposar un pacte per l’ocupació i el treball a la ciutat.

Així ho ha explicat aquest matí el portaveu del grup progressista, Jordi Jordan, recordant que “hem de treballar conjuntament tots els agents polítics, econòmics i socials per buscar totes les possibilitats que té aquesta ciutat i impulsar-les creant un debat obert i transparent per aconseguir un pacte per generar ocupació”. En aquest sentit, Jordan ha dit que portarà al ple del mes de setembre aquesta idea amb una moció “on instem a que es creï una taula de debat, una comissió o qualsevol altra eina on puguem analitzar de manera crítica aquestes xifres d’atur que tenim i busquem entre tots solucions”. De fet, el líder de l’oposició ha etzibat que “esperem que l’alcaldessa no voti en contra d’aquesta proposta com ha fet en tantes altres ocasions i, sobretot, que ERC deixi de ser un apèndix dels postconvergents i pensi d’una vegada per totes pel bé de la ciutat”.

Jordi Jordan ha detallat que aquest pacte hauria de tenir 5 eixos principals a partir dels quals treballar com serien: 1.-Impulsar mesures per a les persones en situació d’atur, especialment aquelles en risc d’exclusió social com les majors de 45 anys, els aturats de llarga durada o els joves sense experiència, entre d’altres. 2.-Impulsar mesures per ajudar en la millora de la qualitat del petit i mitjà comerç, l’anomenat de proximitat.3.-Impulsar mesures per afavorir canvis en el model de producció de Tortosa afavorint la transferència tecnològica i incorporar models socials i cooperatius. 4.-Assolir una ocupació de qualitat i potenciar el treball digne, lluitant contra la  precarietat laboral. I 5.-Impulsar mesures que afavoreixen la creació, el desenvolupament, la consolidació de les pimes i potenciar els sectors emergents i estratègics.

 

Deixa un comentari