Jordi Jordan, serà el candidat a l’alcaldia de Movem Tortosa

El procés de primàries obertes fixat per la formació progressista per escollir el candidat ha finalitzat aquest cap de setmana on Jordan ha estat elegit per ser-ne l’alcaldable el 2019

Movem Tortosa va tornar aprovar celebrar primàries per elegir el seu candidat o candidata per a les properes eleccions municipals, unes primàries -que a l’igual que al 2015-estaven obertes a tota la ciutadania i on qualsevol ciutadà major d’edat empadronat a Tortosa podia presentar-se. El procés, iniciat el 23 d’abril de 2018, ha culminat aquest diumenge 13 de maig atès que finalment ha estat Jordi Jordan, l’únic en registrar una candidatura per ser l’alcaldable de Movem Tortosa per als comicis del 2019.

Així doncs, Jordi Jordan, l’actual portaveu i regidor de Movem Tortosa, serà el candidat a l’alcaldia per al 2019, essent la segona vegada que es presenta com a cap de llista en unes eleccions. El 2015 va aconseguir ser la força d’esquerres més votada en la majoria dels col·legis electorals de la ciutat, per la qual cosa, s’ha convertit en el primer grup de l’oposició després que ERC pactés amb CiU, avui PdCAT, configurant un govern encapçalat per Ferran Bel i després per Meritxell Roigé.

Jordi Jordan, ha afirmat que és “una responsabilitat presentar-me per segon cop com a cap de llista i treballarem per donar un nou projecte que la ciutat necessita, per tornar a il·lusionar els tortosins i tortosines, i que faci de Tortosa una ciutat més pròspera econòmicament, amb un Ajuntament que governi per tothom i que recuperi la capitalitat del territori després de 12 anys d’estar governada per les mateixes persones”. En aquest sentit, Jordan ha assenyalat que “molta gent ens veu com el vot útil per fer que a Tortosa hi hagi un vertader canvi que oxigeni l’Ajuntament i que hi hagi una reactivació de la ciutat després de tants d’anys de governs convergents amb el suport inestimable d’ERC”.

Jordi Jordan és historiador i  regidor a l’Ajuntament de Tortosa. Llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona, Màster en Estudis Culturals Mediterranis per la Universitat Rovira i Virgili és professor associat del Departament d’Història i Història de l’Art d’aquesta universitat. També és professor de Ciències Socials de Secundària a l’institut Els Alfacs. Ha participat en diferents entitats i moviments culturals i socials, destacant els Amics dels Castells i Nucli Antic de Tortosa, on ha estat president durant 7 anys.

Deixa un comentari