Movem celebra la quarta caminada cultural i solidària per posar en valor el patrimoni tortosí

Enguany la ruta transcorrerà pel castell de Tenasses i pels indrets del call jueu  s’explicarà la història i alguns projectes per dinamitzar-los.

La quarta edició de la sortida cultural que organitza Movem Tortosa es celebrarà aquest diumenge 3 de març, des de les 11 del matí fins les 13 hores. La concentració serà al davant del pavelló firal de Remolins per després desplaçar-se fins el castell de Tenasses o Tenalles, i una vegada recorreguda aquesta fortificació, també es visitaran alguns dels espais del call jueu, on finalitzarà el recorregut.

Movem va instaurar aquesta caminada ara fa 4 anys com un “exemple d’obrir-nos a la societat des de les formacions polítiques i posar en valor el nostre patrimoni, sinó coneixem la història difícilment la valorarem i recuperarem tot aquest tresor que tenim” ha afirmat el líder de la formació, Jordi Jordan, que també és historiador.

Així, la caminada que organitza Movem Tortosa “és una llavor més per fer veure als mateixos tortosins que tenim molt de patrimoni que s’ha de recuperar perquè més que passat és una oportunitat de futur” ha destacat Jordan que recorda que la seua formació ha estat treballant i donant moltes idees a l’Ajuntament que “tot i que al principi es descarten pel típic caciquisme que pràctica l’actual govern, al final les acabant intentant fer perquè són idees bones, positives i fresques que fan falta a la ciutat i que generosament donem”. En aquest sentit, Jordan ha recordat que la seua formació ha estat pionera i la primera en proposar la rehabilitació de les muralles de Bonet, de Tenasses, del Balneari del Porcar, del Mas del Bisbe i sobretot que es treballi per declarar Tortosa com a Patrimoni de la Humanitat, algunes de les quals s’estan treballant i altres continuen al calaix.

Per altra banda,  la caminada que organitza Movem Tortosa també té una finalitat solidària i cada any, com és habitual, per inscriure’s caldrà portar un kg d’aliments, els quals seran entregats a entitats benèfiques de la ciutat.

Deixa un comentari