Jordan fitxa l’arquitecte Jaume Bel per impulsar la rehabilitació d’habitatges i un urbanisme amable

Jaume Bel té una important trajectòria en la rehabilitació d’habitatges i en la ordenació urbana havent participat en centenars de projectes tant privats com públics.

Jordi Jordan, candidat a l’alcaldia per Movem Tortosa, avui ha anunciat un nou fixatge per a la candidatura que liderarà de cara les eleccions municipals. Es tracta de Jaume Bel, arquitecte amb despatx professional propi a la capital del Baix Ebre des del 1993 a partir del qual ha realitzat multitud de projectes, molts d’ells vinculats a la rehabilitació d’habitatges i de patrimoni històric així com la planificació urbanística. Així, Bel ha participat en la rehabilitació d’edificis tant emblemàtics com la segona fase del convent de Sant Salvador d’Horta, el molí de Montserrada a la Sénia, la Casa Brull i les façanes de la plaça de l’Absis de Tortosa o en el projecte de l’antiga estació de Renfe a Campredó, entre d’altres.

A més a més, Bel té una important trajectòria en l’ordenació urbana havent impulsat molts plantejaments urbanístics d’ajuntaments d’arreu del territori com són els casos d’Arnes, d’Horta de Sant Joan, Freginals o Masroig del Priorat on ha treballat com arquitecte municipal en vàries ocasions. També ha  planificat vàries modificacions puntuals del POUM de Roquetes, Móra d’Ebre i de Tortosa, on també ha realitzat el projecte d’urbanització del barri del Castell, entre d’altres.

Per a Jordi Jordan aquest fixatge és clau perquè “mentre altres aposten per continuar fent edificis nous en una ciutat que perd habitants i té centenars de cases buides i per rehabilitar altres volem prioritzar la recuperació i dignificació del centre urbà de la ciutat, que hauria de ser l’orgull i rovell de l’ou de Tortosa”. Finalment, Jordi Jordan ha recordat que està configurant un equip que combini persones provinents d’entitats i associacions de la societat tortosina amb altres perfils professionals que puguin donar un impuls a Tortosa després de 12 anys de governs de Roigé i ERC amb unes polítiques que no han donat els resultats esperats per a fer avançar i progressar la ciutat.

Tortosa, 12 de març de 2019