Joaquim Nadal impartirà una conferència per explicar com va recuperar el nucli antic de Girona i què es podria fer a Tortosa

L’exalcalde de Girona participarà en un acte organitzat per Movem Tortosa on analitzarà les possibilitats de millora del centre i del nucli antic de la capital del Baix Ebre a partir de la seua experiència


Des de Movem Tortosa fa mesos que s’està treballant per configurar un nou projecte de ciutat a partir de l’experiència i l’aportació d’experts en diferents matèries. En aquesta ocasió, però, han volgut convidar una persona de luxe, Joaquim Nadal, el qui fou alcalde de la ciutat de Girona entre 1979 i 2002 i que fou el principal artífex en la recuperació del barri vell de la capital gironina, el qual estava en un estat de degradació considerable, i que, a hores d’ara, s’ha convertir en un referent i exemple en tot el país.

Jordi Jordan, regidor i candidat a l’alcaldia, que també és historiador i ha estat president dels Amics dels Castells i del Nucli Antic durant 7 anys, ha afirmat que “la conferència que farà Nadal és un compromís que vam adquirir amb ell quan vam fer una visita de treball a Girona i ens va explicar moltes de les coses que es podrien fer a Tortosa a partir de l’experiència que ell va tenir en protagonitzar la recuperació del nucli antic gironí”. En aquest sentit, Jordan ha destacat que “entre Girona i Tortosa hi ha molts de paral·lelismes en ser ciutats de superfícies similars, sobretot pel que fa al nucli antic, crec que ens pot ajudar molt aprendre de persones i experiències d’èxit d’altres ciutats”. És per això que des de Movem Tortosa conviden a tothom a participar de la conferència perquè serà un acte “profitós, ple d’idees i accions que ens poden ajudar com a ciutat”.

La conferència, titulada “Girona-Tortosa: com fer reviure una ciutat històrica” es durà a terme aquest dijous a les 20.00 hores a l’aula didàctica del Museu de Tortosa, a l’antic escorxador, situat al barri de Remolins. L’acte, obert a tothom, comptarà també amb la participació de l’arquitecte Jaume Bel així com el mateix Jordi Jordan en qualitat d’historiador i defensor del patrimoni tortosí.

Tortosa, 1 d’abril de 2019