Joaquim Nadal explica el model de recuperació del barri vell de Girona en un acte de Movem Tortosa

 

 

Més de 150 persones han omplert la sala d’actes del Museu de Tortosa en la conferència organitzada per Movem Tortosa on l’ex alcalde de Girona ha explicat el model d’èxit de recuperació del barri vell de la ciutat.

Joaquim Nadal, Jordi Jordan, l’alcaldable de Movem Tortosa i l’arquitecte Jaume Bel han participat en una conferència que aquesta tarda s’ha impartit al Museu de Tortosa, a l’antic escorxador. La visita de Nadal s’ha produït després que Jordan i el seu equip anessin a Girona per conèixer com aquesta ciutat del nord del país havia recuperat el seu barri antic després de 40 anys seguits d’inversions i polítiques integrals d’actuació.

Així, arran de la visita de Jordi Jordan a Girona, l’ex alcalde de la ciutat, Joaquim Nadal, amb qui es van trobar, es va comprometre a realitzar una conferència a Tortosa, oberta a tothom, per explicar la seua experiència en relació al procés de recuperació del barri vell de Girona. En aquest sentit, Jordi Jordan, ha manifestat que “estem molt agraïts que Nadal hagi acceptat fer aquesta conferència perquè necessitem conèixer experiències positives i d’èxit com les de Girona per poder millorar i avançar en la recuperació del barri antic de Tortosa”.

En el transcurs de la conferència, Jaume Bel, arquitecte de la ciutat, ha explicat la situació complicada dels habitatges al centre i nucli antic, on hi ha percentatges elevadíssims per ser recuperats. D’altra banda, Joaquim Nadal, ha fet un repàs de totes les polítiques que va desenvolupar en el seu mandat (1979-2003) perquè el barri vell gironí passés de ser una zona abandonada de la ciutat a convertir-se en el rovell de l’ou i un referent a tota Catalunya.

En acabar l’acte, Jordi Jordan, s’ha compromès a tirar endavant un Pla Especial de la Ciutat Històrica de Tortosa, seguint el model de Girona, que tracti de manera global i planificada la recuperació i potenciació de tots els barris que conformen la ciutat antiga: des de Remolins fins al Centre. Jordan ha manifestat que “s’ha avançat en aquests darrers 20 anys però és evident que encara hi ha moltes coses per fer i la ciutat necessita un nou impuls i dinamisme per recuperar la il·lusió i la força per seguir construint un futur millor”.

Tortosa, 4 d’abril de 2019