Comunicat de premsa dels grups de l’oposició a Tortosa sobre els ajuts als afectats pel segon tancament de la restauració, l’hostaleria i l’estètica

Els grups municipals de Movem Tortosa, ERC-Tortosa Sí, Ciutadans i CUP volen mostrar la seua preocupació davant les repercussions que sense cap mena de dubte tindrà per a l’economia local el tancament de 15 dies del servei al públic dels negocis del sector de l’hostaleria i la restauració i també dels centres d’estètica decretat per la Generalitat de Catalunya arran de l’evolució negativa de la pandèmia de la Covid-19.

Les noves mesures aplicades arriben en un moment que l’activitat de la major part dels negocis afectats encara no s’havien recuperat del confinament de la passada primavera i entenem que això obliga l’Ajuntament de Tortosa, com a administració més propera a la ciutadania, a fer tots els esforços possibles per ajudar els sectors afectats a tirar endavant i posar en marxa les mesures que siguin necessàries per evitar que es produeixin cessaments definitius de l’activitat comercial d’algun dels negocis afectats.

Els grups municipals de l’oposició a l’Ajuntament de Tortosa celebrem que l’equip de govern municipal hagi començat a fer moviments en aquest sentit i que l’alcaldessa de Tortosa hagi convocat una comissió aquest dilluns per dictaminar una nova línia d’ajudes directes de 400 euros als establiments afectats, complementària a la que, arran de la insistència de l’oposició, es va crear la passada primavera. No obstant això, els grups municipals de Movem Tortosa, ERC-Tortosa Sí, Ciutadans i CUP considerem que:

1. La nova línia d’ajuts directes ha de ser d’un mínim de 1.000 euros per a cadascun dels establiments amb seu fiscal a Tortosa afectats per aquest nou tancament dels locals ja que la que planteja l’equip de govern de Junts-PSC és totalment insuficient. És per això que demanem que retirin la proposta i l’adeqüin a les necessitats reals del sector. En cas contrari, els grups de l’oposició no donarem suport a la nova línia d’ajuts fins que es tingui en compte aquesta demanda de la majoria de regidors i regidores de l’Ajuntament que representem.

2. Reclamem també que s’agilitzi el pagament immediat de tots els ajuts concedits en la primera convocatòria de la passada primavera, atès que la immensa majoria dels beneficiaris d’aquella primera línia d’ajuts encara no han rebut les quantitats que se’ls havien assignat. No és admissible que a hores d’ara només hi hagi una trentena d’establiments que l’hagin cobrat davant dels 400 que se’n podien beneficiar.

3. Proposem exonerar també el pagament de les taxes municipals de terrasses per a tota la resta de l’any 2020 i durant tot el 2021 als negocis de l’hostaleria i restauració i altres que s’hagin vist afectats per aquest segon tancament obligatori degut a l’evolució de la pandèmia de la Covid-19.

4. Proposem també estudiar la possibilitat de crear un sistema de vals municipals a consumir en el sector local de l’hostaleria i la restauració.

Tortosa, a 26 d’octubre de 2020