Tortosa entre els ajuntaments més precaris de l’Estat en polítiques socials i de promoció social

 

Movem Tortosa explica que l’associació estatal de directors i gerents de serveis socials situa la capital de Baix Ebre com el 16è ajuntament més precari en pressupostos socials de tot l’Estat destinant només 42,20 euros per habitant i demana un canvi més enllà de l’electoralisme i la propaganda del govern municipal.

Movem Tortosa ha comparegut en roda de premsa per informar que aquesta setmana s’ha conegut l’informe anual d’aquesta prestigiosa entitat que valora la despesa social de les ciutats de més de 20.000 habitants de tot l’Estat, on Tortosa torna aparèixer com un dels ajuntaments mitjans del país amb un dels pressupostos socials més precaris, concretament en la 16ª pitjor situació en la categoria dels anomenats “pressupostos precaris” que destaquen per no arribar als 50 euros per habitant en despesa social davant dels més de 300 que destinen els consistoris considerats en “excel·lència social”.

En aquest sentit, Jordi Jordan, portaveu de la formació, ha destacat que “segurament avui la Sra. Roigé ni ERC sortiran a fer-se la foto o explicar aquest informe perquè no els convé reconèixer que estem en una situació precària com venim denunciant des de fa anys, on s’està invertint molt poc per ajudar el 55% de les famílies tortosines que tenen dificultats per arribar a final de mes”. Així Jordan ha lamentat que la setmana passada “anunciessin a bombo i plateret que reservarien 10 places al teatre per famílies vulnerables com un acte de beneficència i almoina quan el que cal és fer un autèntic pla d’acció social que incorpori més mesures i accions per beneficiar a més de la meitat dels tortosins que tenen vertaderes dificultats econòmiques perquè la crisi per molt que diguin continua per a la majoria de la gent”.

Jordi Jordan ha volgut recordar que “durant aquest mandat hem denunciat per activa i per passiva que no s’està fent prou en polítiques per a les persones i hem proposat accions com la creació de beques per als joves universitaris, la tarifació social per a pagar els impostos municipals en funció d ela renda o la creació de plans d’ocupació locals propis per contractar persones a l’atur entre altres mesures però sempre trobem un no per resposta tant de la Sra. Roigé com d’ERC de Tortosa”. En aquest sentit, el líder de la formació ha lamentat que “aquest estudi ens doni la raó i torni a evidenciar que Tortosa, més enllà de la propaganda no està invertint prou ni innovant en polítiques a favor de la majoria dels tortosins en un context on les desigualtats continuen creixent ja que com tots els informes indiquen les classes mitjanes i populars cada vegada tenen menys en funció d’una minoria que s’està enriquint com mai”.

Deixa un comentari