Movem vol mesures contra l’atur, una visió estratègica de ciutat i que es compleixi amb les EMD’s

El grup municipal de Movem Tortosa ha avançat aquest dilluns matí en roda de premsa la seua postura contrària als pressupostos que seran aprovats en ple ordinari aquest mateix dilluns per la tarda, fruit del pacte de govern entre CiU i ERC, i n’ha explicat els motius.

_DSC0221

Primerament, Jordan ha explicat que des de MT-E pensen que una aportació de mig milió d’euros per part de l’Ajuntament hagués estat suficient per a les obres de millora del Pont de l’Estat i, d’aquesta manera, s’hagués pogut posar la resta de la inversió reservada per a aquesta partida a disposició d’un procés participatiu obert a la ciutadania. El portaveu de Movem Tortosa també ha volgut recordar que, un any més, no hi ha cap inversió prevista per a que comenci la construcció de les noves piscines, fet que empitjora encara més la situació de mancança d’aquesta infraestructura que pateix el nostre municipi.

Per altra banda, Jordi Jordan ha volgut fer palès que els pressupostos presentats per l’equip de govern segueixen sent insuficients des del punt de vista social i ,sobretot, des del punt de vista de la lluita contra l’atur; tenint en compte els elevats índexs de pobresa i atur a la nostra societat. No obstant això, Jordan ha celebrat que l’Ajuntament finalment haja incorporat el programa de tiquet fresc, tot i que dos anys després de que el mateix Jordan es trobés amb la negativa del govern municipal a l’hora de proposar aquest mateix programa. En aquest sentit, ha afegit que encara hi ha molt de recorregut a l’hora d’aplicar polítiques d’ocupació i de rescat social a nivell municipal, i ha proposat algunes mesures com ara subvencions per a famílies en risc d’exclusió social per a ajudar-los a pagar els impostos municipals, l’aplicació de tarifes municipals proporcionals als ingressos de les famílies o plans d’ocupació locals per a la contractació de persones aturades per part de l’Ajuntament.

Un altre motiu molt important pel que el grup municipal de Movem Tortosa votarà negativament aquests pressupostos és la situació actual de les empreses municipals, que suposen una despesa desproporcionada per a l’Ajuntament i podrien ser dissoltes en la major part dels casos, com els informes d’intervenció demostren. Així les coses, Jordan ha demanat que es reorganitzi aquesta situació i que es traspassin les funcions d’aquestes societats municipals de nou a l’Ajuntament.

Per últim, el portaveu de MT-E ha dit que el seu grup municipal no pot donar suport a uns pressupostos en que, una vegada més, no es compleixen els convenis signats amb les tres EMD; ja que la inversió destinada a cadascuna d’elles queda molt lluny del que aquests convenis determinen. Jordan li ha suggerit a l’alcalde que, donada la situació actual, modifiqui els acords amb les EMD o bé pagui d’una vegada per totes el que aquests convenis especifiquen.

I finalment, Jordi Jordan ha demanat públicament a l’alcalde que reconsideri la seua manera de governar i que susciti el diàleg entre els diferents grups municipals, i no només amb ERC; sobretot en temes tan importants com l’aprovació dels pressupostos municipals. En aquest sentit, Jordan ha tornat a reclamar la confecció d’un pla estratègic municipal que vertebri i doni sentit als pressupostos.

Deixa un comentari