Movem Tortosa reclama a l’Ajuntament la implantació d’ajudes i microcrèdits per a pimes i comerços de la ciutat

Movem Tortosa ha reclamat este dilluns a l’Ajuntament de Tortosa la creació d’una línia d’ajudes i microcrèdits per ajudar els comerços i altres petites empreses de la ciutat a afrontar la sortida de la crisi causada per l’emergència del coronavirus. Esta és una mesura que ja s’ha aprovat en altres ajuntaments del territori i de Catalunya i que avui Movem ha posat a sobre la taula en el marc del ple extraordinari celebrat per aprovar la continuació del procediment de modificació del pressupost municipal prorrogat de l’any passat. Movem s’ha abstingut en la votació per responsabilitat i per tal que puguin seguir prestant-se serveis essencials i fer efectives les subvencions a les entitats de la ciutat.

Durant el debat d’este punt el portaveu del grup municipal de Movem Tortosa, Jordi Jordan, ha instat el govern sociovergent de la ciutat a anar molt més enllà en les mesures que s’estan aplicant a la ciutat per fer front a la crisi del coronavirus. “És urgent treballar per a aconseguir un canvi de rumb en la situació que s’està generant a Tortosa amb la pandèmia i cal reforçar les polítiques socials i de reactivació econòmica en una ciutat on ja hi ha massa pobresa i qüestions a resoldre”, ha instat Jordan. És per això que ha reclamat ajudes i l’establiment de mesures per a la concessió de microcrèdits a les pimes i comerços locals. Davant la resposta negativa de l’alcaldessa, Jordan ha manifestat no entendre “com ens diuen que aquí no es pot fer mentre que els ajuntaments d’Ulldecona, o avui mateix Barcelona, han anunciat ja estes mesures”.

Govern municipal instal·lat en la unilateralitat

No obstant, la proposta ha topat una vegada més amb l’actitud del govern municipal sociovergent de rebuig a les propostes que arriben des de l’oposició. Així, en el ple Movem ha reclamat una resposta a la petició feta ara fa uns dies per a la creació d’una taula de diàleg formada per partits i agents socioeconòmics en el marc de la qual poder arribar a consensos per a la reactivació econòmica de la ciutat. “No ens agrada que continue esta actitud per part d’este govern, que està instal·lat en la unilateralitat i que crea taules econòmiques on als grups de l’oposició ens han exclòs tot i haver demanat reiteradament poder-hi participar””, ha retret Jordi Jordan. Tot i reiterar la petició i reclamar explícitament una resposta, el govern municipal ha fet de nou oïdes sordes.

Tortosa, 27 d’abril de 2020