MOVEM TORTOSA PRESENTA LA LLISTA SENCERA PER A LES PRÒXIMES ELECCIONS MUNICIPALS

Movem Tortosa ha presentat, aquest dissabte a la plaça del Bimil·lenari, la totalitat de la seua candidatura per a les eleccions del 24 de maig. Jordi Jordan, a més, ha explicat les principals característiques que defineixen aquesta candidatura: pluralitat, representativitat de tots els barris i pobles del municipi, transversalitat generacional i combinació d’experiència i renovació.

Movem ha presentat 20 membres més que acompanyaran a Jordi Jordan en la candidatura a les eleccions municipals. De fet, aquests es sumen als 11 primers llocs, presentats ja fa unes setmanes, per la qual cosa seran, finalment, 31 persones les que conformaran la llista de Movem Tortosa, amb el màxim de suplents que preveu la llei.

Jordi Jordan ha destacat “la pluralitat de perfils professionals i ideològics de la candidatura, tots amb el mateix objectiu: moure Tortosa cap al futur”. De fet, dintre de la llista hi ha 11 persones provinents de diferents formacions polítiques i 20 d’entitats, associacions, plataformes socials i també ciutadans i ciutadanes fins ara anònims. Jordan en aquest sentit ha manifestat “estem satisfets de ser un equip plural amb gent que prové de les associacions culturals, veïnals, socials, de moltes plataformes, a banda de treballadors, autònoms, empresaris, jubilats i estudiants, la qual cosa reflexa la diversitat d’una ciutat com la nostra”.

Continuant amb el discurs, Jordan també ha definit la llista com a representativa de tots els barris i pobles de la ciutat; ressaltant que a banda de CiU, és la única amb  candidats per a tots els pobles del municipi, i fins i tot, per a tots els barris de la ciutat. L’alcaldable també ha fet referència a la varietat generacional que conforma la candidatura. Jordi Jordan ha explicat que “Movem Tortosa abraça totes les franges d’edat amb persones que poden tenir des de 20 a 70 anys. Finalment, el candidat de Movem també ha ressaltat l’equilibri entre l’experiència i la renovació en relació al coneixement de l’Ajuntament “totalment necessàries per poder governar la nostra ciutat amb garanties i solvència”.

Jordan ha volgut destacar tres noms inclosos en la llista: com a número 12, Sònia Rupérez, economista i empresària, un perfil necessari dintre de la candidatura; Íñigo Lechuga, en el lloc 21, com a metge i cardiòleg i símbol  de la defensa de la sanitat pública; i també un dels suplents, Llorenç Viña, que és el membre més jove de la candidatura, estudiant de Treball Social a la URV, de JEV, col·laborador de la Plataforma Trens dignes i que tanca la llista “com a reflex del suport de molts joves de Tortosa que aposten per Movem”.

La fotografia s’ha fet al monument del Bimil·lenari com “un reconeixement als més de 2000 anys d’història de Tortosa i com una aposta de futur perquè si ens movem, Tortosa pot continuar sent molt més com a ciutat “ en paraules del mateix Jordan.

LLISTA DE MOVEM TORTOSA

1.- Alcaldable: Jordi Jordan. Llicenciat en Història per la UB. Màster Estudis Culturals Mediterranis per la URV. Professor de Geografia i Història a l’Institut Els Alfacs de Sant Carles de la Ràpita. Regidor d’ICV-Entesa per Tortosa entre el 2011 i 2015. President dels Amics dels Castells i Nucli Antic de Tortosa.  Veí del Nucli Antic.

2.- Francesc Vallespí. Comerciant del sector tèxtil, actualment jubilat. President de la Delegació de la Lliga Contra el Càncer a Tortosa i Terres de l’Ebre des de 1999. Col·labora com administrador a Càritas  Tortosa des de 2013. Veí de la Simpàtica.

3.- Cristina Bel. Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la UNED. Coordinadora d’Avancem a les Terres de l’Ebre. Portaveu de la plataforma Trens Dignes. Ha estat regidora de l’Ajuntament de Tortosa a l’oposició entre els anys 2007-2011. Veïna del Temple.

4.- Cinta Galiana. Llicenciada i doctora en Ciències  de l’Activitat Física i Esportiva. Postgrau en Gestió Esportiva Municipal i també en Activitat Física per a l’envelliment per la UB. Regidora del grup municipal d’I-ET des del 2012 a l’Ajuntament de Tortosa.  Professora a l’Institut Joaquin Bau de Tortosa és membre de la Plataforma en defensa de l’educació pública a les Terres de l’Ebre. Veïna de la Simpàtica.

5.- Pedro Cabanes. Diplomat en Teràpia Ocupacional. Estudis d’Administració i Direcció d’Empreses. President de l’Associació del Parkinson a les Terres de l’Ebre i de la Federació d’Entitats Socials a les Terres de l’Ebre. Veí de Ferreries.

6.- David Jarque. Diplomat en Arquitectura d’Interiors per LAI de Barcelona. Coordinador d’Iniciativa per Catalunya Verds a Tortosa. Coordinador d’Habitatge de la Generalitat a les Terres de l’Ebre entre el 2009-2011. Veí de Ferreries.

7.-Pere Genaró. Llicenciat en Medicina i Cirurgia, especialista en Pediatria. Ha estat vicepresident de la Plataforma en defensa de la Sanitat a les Terres de l’Ebre. President de l’Acadèmia de les Ciències Mèdiques a Terres de l’Ebre, treballa a l’Hospital Verge de la Cinta i a la Clínica Terres de l’Ebre. Veí del Temple.

8.- Elena Mars. Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona. Postgrau en Govern de la Ciutat: drets ciutadans i polítiques públiques per la UOC. Presidenta de l’Ateneu Ebrenc. Veïna de Sant  Llàtzer.

9.- Nazario García. Regenta un establiment de restauració al nucli antic de Tortosa, del qual és treballador. Té estudis de Cicles en Formació de Grau Superior en projectes de mecanització. Veí del Rastre.

10.- Nerea Baiges. Integradora Social, treballa al centre ocupacional de la Fundació Privada Mercè Pla a la ciutat de Tortosa. Veïna del Centre.

11.- Jesús Monche.  Diplomat en Treball Social. Membre d’Esquerra Unida i Alternativa. Activista social, col·labora en diferents entitats de Tortosa i Terres de l’Ebre. Veí de Ferreries.

12.- Sònia Rupérez. Llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat de Barcelona. Màster en Direcció d’Empreses. Pèrit JudicialTributari. Empresària i sòcia d’una consultoria d’empreses a Tortosa. Veïna de Ferreries.

13.- Ramon Pujol. Candidat  a l’EMD de Jesús. Pagès de professió. Membre d’Avancem, ha estat regidor a l’EMD entre 1995 i 2003 i membre de la junta de creació de l’EMD de Jesús. Veí de Jesús.

14.- Òscar Carles. Candidat a l’EMD de Bítem. Pagès de professió, ex treballador de la YKK. Membre d’ICV està vinculat en diferents entitats de la població.  Veí de Bítem.

15.- Lorena Buch. Candidata pels Reguers. Tècnic de Laboratori a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. Delegada de l’Associació de Donants de sang del Baix Ebre. Membre de l’Associació Veïns dels Reguers. Veïna de Els Reguers.

16.- Francesc Piernagorda. Candidat a l’EMD de Campredó. Treballa com a conductor professional en una empresa de transports. Veí de Campredó.

17.- Àstrid Vidiella. Candidata per Vinallop. Diplomada en infermeria i fisioteràpia treballa a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús i com a professora associaciada de la URV a la facultat d’infermeria. Veïna de Vinallop.

18.- Núria Caro. Tècnica en grau superior d’arts plàstiques i disseny en gràfica publicitària. Forma part de la junta de l’associació cultural “4+1” i és voluntària a la Festa del Renaixement. Veïna del Centre.

19.-Joan Maria Torres. Membre de la junta “Un país normal” d’Òmnium Cultural a les Terres de l’Ebre. Col·laborador en els últims anys pel dret de decidir, ha format part en la primera junta de l’ANC de les Terres de l’Ebre. Veí de Ferreries.

20.- Laia Rovira. Diplomada en Relacions Laborals, tècnica en recursos humans i tècnica en prevenció de riscos laborals. Treballa al departament de prevenció de riscos laborals del FCB. Coordinadora de JEV a les Terres de l’Ebre i membre de l’associació LGTeBre. Veïna de Bítem.

21.- Iñigo Lechuga. Llicenciat en Medicina exerceix de metge especialista en cardiologia a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. Membre del col·lectiu Me Moc en Bici. Veí de Jesús.

SUPLENTS:

1.- Rosa Audí. Diplomada en Infermeria i Ajudant Tècnica Sanitària. Infermera del servei d’UFISS de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús.  Veïna del Temple.

2.-Albert Forcadell. Estudiant d’Enginyeria Mecànica. Membre del Club de Rem Tortosa i de la Unió Excursionista de Tortosa. Veï del Centre.

3.-Francesca Pérez. Jubilada. Forma part del moviment veïnal i en defensa dels pensionistes. Ha estat presidenta de la Unió Democràtica de Pensionistes a Tortosa i membre de la Junta l’Associació de Veïns de Ferreries-Sant Vicent.

4.-Joan Vallès. Empresari. Membre de la secretaria política d’ICV-ET. Veí del Temple.

5.-Rosa Moreno. Tècnica especialisa en anàlisis clíniques treballa com a TEI a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. Veïna de Ferreries.

6.-Manel Caballé. Enginyer tècnic per la URV i enginyer per la UVIC és professor de secundària a l’institut Cristòfor Despuig de Tortosa. Veí de Ferreries.

7.-Maria José Sentís. Estudis en Història de l’Art  per la UNED. Ha estat voluntària d’Arca. Veïna del Grup El Temple.

8.-Rafael López. Homeopàta. Ha estat coordinador de la formació política Ebrencs Independents. Veí de Ferreries.

9.-Sole Roca. Treballadora industrial i sindicalista, va ser delegada de CCOO a LEAR fins al seu tancament. Veïna de Ferreries.

10.-Llorenç Viña. Membre més jove, amb 20 anys, és estudiant de Treball Social a la URV, és membre de JEV a les Terres de l’Ebre i col·labora a la plataforma Trens Dignes de les Terres de l’Ebre. Veí de Remolins.

Deixa un comentari