Movem Tortosa demana dignificar l’entrada a la ciutat pel Barri de Ferreries

Movem Tortosa defensarà al proper ple municipal una moció que demana la millora de l’antiga Carretera de València, concretament el tram entre el pont de la via verda i la C-12, així com l’arranjament i urbanització del Carrer Amposta, que connecta amb aquesta via.

Tant aquest tram de la carretera València com el carrer Amposta, són vies públiques que no compten amb un arranjament correcte, amb falta d’il·luminació, sense voreres i amb moltes mancances de manteniment, no permetent una circulació amable i segura per als vianants.

L’estat d’aquesta entrada a la ciutat contrasta amb l’accés a través del Temple Sud i els anomenats “Portals de Tortosa”. En aquest sentit Jordi Jordan, portaveu de Movem Tortosa declara “el barri de Ferreries és un dels més poblats de Tortosa, amb comerços i empreses
que li donen vida, i no ens podem permetre donar aquesta imatge negativa en un dels principals punts d’accés a la nostra ciutat”.

Moció de suport a l’alliberament de les patents

Movem Tortosa porta també al proper ple una moció que proposa adherir Tortosa a la “Declaració de Barcelona” per a l’alliberament de les patents.

Les patents i el secretisme dels contractes són en aquest moment, les principals causes dels problemes que estem patint en la producció i arribada de vacunes que està provocant endarreriments en el procés de vacunació que ens ha de portar a la normalitat. Les empreses farmacèutiques tenen el monopoli de la producció, el subministrament i la distribució de les vacunes arreu del món i hi ha opacitat en els contractes i acords formalitzats amb els diferents països. Una situació inacceptable tenint en compte que les investigacions per fer-les possibles han estat finançades fins a un 80% amb fons públics. Movem Tortosa demana l’adhesió a la Declaració de Barcelona per reivindicar que “l’accessibilitat a la vacuna per part de tota la població és la única manera d’aturar aquesta crisi sanitària, social i econòmica”.

Tortosa, 26 d’Abril de 2021