La candidatura Movem Tortosa-PSC presenta un ambiciós projecte urbanístic per reordenar el centre de la ciutat i obrir-la al riu

La candidatura Movem Tortosa-PSC presenta un ambiciós projecte urbanístic per reordenar el centre de la ciutat i obrir-la al riu

Movem Tortosa i PSC donen a conèixer el seu primer projecte urbanístic per connectar els barris del Centre i Nucli-Antic amb el Temple, reordenant els terrenys de Renfe on ara hi ha previst un aparcament provisional en superfície, donant així continuïtat a l’eixample fins al riu, passant per l’Avinguda Generalitat.

La portaveu socialista, Dolors Bel, ha volgut destacar la importància del projecte en termes urbanístics, ja que transformaria un dels espais més importants i cèntrics de la ciutat en un espai d’oci i pulmó verd que esdevindria continuació del parc municipal. A més a més, preveu donar continuïtat a carrers fins ara tallats per les vies, millorant la mobilitat i obrir la ciutat al riu, una assignatura fins ara pendent.

Més concretament, el projecte preveu un aparcament soterrat d’unes 350 places per donar suport al comerç de la zona i un espai verd en superfície que també inclou la construcció de dos edificis per d’habitatges amb locals d’oci i serveis a peu de carrer i el seu propi aparcament, tal i com està previst al POUM.

D’altra banda, l’arquitecte i regidor de Movem Tortosa Jaume Bel, també ha subratllat l’abast de la proposta quan a mobilitat, ja que dona continuïtat viària a molts carrers de l’eixample que fins ara estaven interromputs per les vies, com el carrer Cervantes i el carrer Màrtirs, i que ara es podrien obrir amb l’alliberament dels terrenys, millorant la mobilitat i la connectivitat entre barris i amb la via verda que voreja el riu. Addicionalment, el fet d’alliberar els terrenys de Renfe i donar-li continuïtat al projecte urbanístic fins al riu, faria enllaçar la proposta amb l’Avinguda Generalitat, que hauria de pujar de nivell, acabant amb les inundacions que moltes vegades s’han repetit al llarg dels anys durant episodis de pluja intensa.

Aquesta, que és la primera proposta feta des de la candidatura conjunta de progrés de Movem Tortosa i PSC, “va més enllà dels aparcaments provisionals que s’estan fent i busca generar la Tortosa del futur, de les properes dècades, fent un gran salt qualitatiu urbanísticament”, tal i com ha explicat Jordi Jordan, alcaldable de la candidatura Movem Tortosa-PSC.

En relació a la proposta, Jordan també ha volgut deixar clar que aquesta és la seua proposta però que estan oberts a pactar, consensuar i parlar amb la resta de formacions per generar propostes i buscar el consens, abandonant les imposicions que han imperat durant els últims 16 anys a la ciutat, ja que “la suma de moltes sensibilitats, fa que els projectes acabin sent millors”.

 

Tortosa, Terres de l’Ebre 21 de març de 2023