Jordi Jordan: «PSC i ERC han frustrat el govern d’esquerres, però Movem seguirà sent coherent en la defensa de la necessitat d’un canvi a la ciutat»

Movem Tortosa adverteix que el nou govern entre Junts i el PSC es fonamenta en «interessos personals i partidistes» i tampoc aporta una majoria de govern.

Movem Tortosa, el principal partit de l’oposició a l’Ajuntament de la capital del Baix Ebre, considera que el pacte de govern anunciat per Junts i el PSC a l’Ajuntament de Tortosa no aporta d’entrada «res de nou» a la ciutat. Tal i com ha fet notar en roda de premsa el portaveu municipal de Movem, Jordi Jordan, s’ha configurat un nou govern que segueix estant en minoria i, a sobre, «es fonamenta en interessos personals i partidistes». Jordan ha destacat especialment la «incoherència» del socialista Enric Roig, que durant anys ha dit que el seu model de ciutat no tenia res a veure amb el dels convergents i que ara, entrant al govern de Meritxell Roigé, es converteix en la «crossa dels convergents», apel·latiu que durant anys el mateix Roig va dedicar a l’anterior portaveu d’ERC, Josep Monclús.

Davant d’esta situació, Movem Tortosa espera que la incorporació del senyor Roig al govern municipal serveixi per revertir tot allò que ell mateix va denunciar des de l’oposició, com ara l’opacitat informativa i les formes cap a l’oposició. «A veure si amb ell entren aires de progrés a la ciutat i, si veu que no és possible i el senyor Roig vol recapacitat, sempre trobarà la mà estesa de Movem Tortosa», ha assegurat Jordi Jordan.

Sobre el possible govern d’esquerres entre Movem, ERC i PSC que finalment s’ha frustrat amb la decisió dels socialistes d’apostar per la dreta de Junts per Tortosa, Jordan ha demanat a PSC i ERC que assumeixin la seua responsabilitat. El portaveu de Movem i portaveu de l’oposició s’ha mostrat especialment preocupat «pels tombs i els canvis d’ERC, que actua de forma completament erràtica», aixecant fa uns mesos una línia roja contra el PSC i aixecant-la ara contra el regidor de Ciutadans, que també s’ha mostrat favorable a facilitar un govern de Movem-ERC. Davant d’això, Jordan ha fet en nom de Movem Tortosa una crida a «la responsabilitat, a baixar vetos i interessos personals perquè la ciutat està en situació d’emergència».

És precisament per això que Jordan ha afirmat que «tot i que PSC i ERC hagin frustrat el canvi, Movem Tortosa seguirà sent coherent en la defensa de la necessitat d’un canvi a la ciutat». Movem és l’única força política a Tortosa que va millorar la seua representació en les passades eleccions municipals i els 3.000 vots obtinguts obliguen Movem a ser responsable i no fallar als tortosins i tortosines que li van donar suport i a tots els altres que van optar per votar canvi. «Seguirem fent una oposició constructiva i fent aportacions positives per a la ciutat; però sense deixar de fiscalitzar, que és la feina que li pertoca a Movem Tortosa perquè som el principal grup de l’oposició».

Mocions en favor de la infància i els comerços històrics i singulars

Precisament en el ple ordinari que es celebrarà el proper dilluns 13 de gener, Movem Tortosa presenta dos mocions que fan propostes positives. La primera proposa la creació d’una Taula Local de la Infància i l’Adolescència perquè els xiquets i xiquetes i els i les adolescents de la ciutat tinguen un espai i canals de participació i proposició activa en la vida de la ciutat. La moció demana que també es destine una partida pressupostària per fer possible esta major implicació de la infància i el jovent en el dia a dia de Tortosa.

I la segona de les mocions proposa obrir un procés de diàleg amb els propietaris dels comerços històrics i/o singulars de la ciutat amb l’objectiu de crear un catàleg i una línia d’ajudes que permetin facilitar-ne la continuïtat i la realització de millores.

Tortosa, 10 de gener de 2020