Els regidors i regidores de Movem Tortosa i Movem Roquetes donen part de les seues indemnitzacions per fer front a la situació d’emergència provocada pel coronavirus

Davant l’actual situació d’emergència que s’està vivint amb la pandèmia del coronavirus, Movem Roquetes i Movem Tortosa han decidit destinar part de les aportacions que reben els seus regidors i regidores per assistències a entitats que estiguin treballant per contrarestar la crisi del COVID-19 o atenent famílies i persones en situació de vulnerabilitat.

En el cas de Movem Roquetes, els dos regidors del grup municipal donaran 200 euros a Òmnium Cultural, entitat que està recollint fons per a la campanya de recerca mèdica contra el coronavirus #joemcorono, per al Banc d’Aliments o el Col·legi de Metges. Els regidors roquetencs també donaran 400 euros a Creu Roja, que està distribuint aliments de primera necessitat entre famílies en situació de vulnerabilitat de Roquetes i Tortosa i atenent persones que no tenen ningú per realitzar-los la compra de menjar o medicaments.

El portaveu del grup municipal de Movem Roquetes, David Poy, explica que des que es va decretar el confinament pel coronavirus els dos regidors de Movem han estat en contacte amb el govern de Roquetes per oferir suport i propostes per ajudar a superar la situació, com la de crear un sistema de contacte per atendre aquelles persones que tenen dificultats per accedir a necessitats bàsiques. D’altra banda, Poy ha afirmat que “no ens volem quedar a casa només esperant” i, ja passat aquest primer impacte de la crisi, ha demanat a l’Ajuntament de Roquetes que es puguin portar a terme reunions virtuals amb els portaveus de tots els grups municipals.

En el cas del grup municipal de Movem Tortosa els regidors i regidores aportaran 700 euros mensuals durant tot el període que duri l’estat d’alarma i la situació de confinament. S’ha decidit fer la primera aportació a Càritas Tortosa, una de les moltes entitats que estan fent front a l’emergència social que s’ha desencadenat arran de l’expansió de la pandèmia del coronavirus. De cara a l’aportació d’abril, es decidirà més endavant a quina entitat es fa arribar, en funció de les necessitats que vagin sorgint en els propers dies. El portaveu del grup municipal de Movem Tortosa, Jordi Jordan, explica que “en estos moments que la societat en general ens estem enfrontant a una emergència sense precedents hem cregut oportú fer un gest i col·laborar amb algunes de les entitats de caràcter social i mèdic que estan lluitant per atendre els col·lectius afectats pel coronavirus”.

Terres de l’Ebre, 2 d’abril de 2020