Movem Tortosa reclama la millora dels carrers del Call Jueu

Movem Tortosa reclama la millora dels carrers del Call Jueu

Movem Tortosa ha presentat avui la segona de les mocions que portarà al primer Ple municipal del 2023, una proposta que torna a ficar damunt la taula la necessitat urgent de rehabilitació d’aquest espai històric i emblemàtic de la ciutat i la seua posada en valor mitjançant la redacció d’un Pla Integral del Call Jueu que ha d’incloure la millora i pavimentació dels carrers, la recuperació de l’antiga terrisseria del segle XIX, la canalització del barranc del Cèlio i la recuperació d’habitatges.

El portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan ha volgut destacar aquestes quatre actuacions, com a imprescindibles per a l’eficàcia del Pla Integral. “A més de la pavimentació de carrers tan importants com el carrer Vilanova, ara en molt mal estat, cal canalitzar el barranc del Cèlio, tal i com s’ha fet amb tots els barrancs al seu pas per Tortosa, per poder integrar-lo urbanísticament al Call i connectar-lo amb la Universitat”. Jordan ha destacat el gran nombre d’habitatges de propietat municipal al Call, que permetrien, per una part recuperar-ne molts directament i d’altra, crear un parc públic d’habitatge per contribuir a la repoblació del barri. “La recuperació de l‘antiga terrisseria, també de propietat municipal, com a equipament per al barri permetria una dinamització del Call que es complementaria amb altres actuacions d’aquest Pla Integral tan necessari per a la seua recuperació” apunta Jordan.

La formació progressista recorda el gran valor històric i patrimonial del Call Jueu de Tortosa. Un espai amb un gran potencial d’atracció turística de qualitat que tal i com denuncia el seu portaveu Jordi Jordan, “està en una situació d’abandonament de fa anys, sense una gestió i planificació d’actuacions a llarg plaç per aconseguir la seua recuperació, fet que evidencia “la nul·la sensibilitat pel Call Jueu” de l’actual govern de Roigé.

Cal recordar que Movem Tortosa ja va portar al ple una moció similar a principis d’aquest mateix any on ja reclamava una millora del Call mitjançant la redacció d’un Pla Integral que precisament inclogués accions coordinades i globals planificades en el temps amb un sentit de conjunt, tenint en compte els agents socials i econòmics del barri, precisament per evitar descoordinació entre les diferents accions que s’han dut a terme i que no han suposat cap canvi en la situació del Call Jueu.

En aquest sentit, Jordi Jordan, ha valorat una vegada més el gran valor del Call Jueu, no només per al barri de Remolins, sinó per a tota la ciutat.  Segons Jordan aquest “és un espai amb un gran potencial que es veu limitat per anys d’inacció. Per això demanem un cop més aquest Pla Integral que n’ha de permetre la seua recuperació”.

 

Tortosa, Terres de l’Ebre 19 de desembre de 2022