MOVEM TORTOSA PROPOSA UN PACTE PER A LA CREACIÓ DE LLOCS DE TREBALL EN EL PROPER MANDAT

L’alcaldable de Movem Tortosa, Jordi Jordan, ha presentat avui una sèrie de propostes en l’àmbit econòmic per fer front a l’atur que pateix la ciutat. L’alcaldable ha detallat propostes a curt i llarg termini a partir de l’oferiment d’un pacte per a l’ocupació i creació de llocs de treball a la resta de forces polítiques.

unnamed

L’alt índex d’atur que pateix Tortosa i la manca d’oportunitats en l’àmbit laboral són una de les preocupacions de Movem Tortosa, candidatura que prioritzarà com un dels seus eixos centrals, la creació de llocs de treball i el rellançament econòmic de la ciutat. Per això, Jordi Jordan, ha explicat que Movem oferirà diàleg i consens per a la signatura, en el proper mandat, d’un Pacte per a l’Ocupació recullint les millors propostes de totes les candidatures. “Hem de remar tots junts per intentar, en la mesura de les nostres possibilitats com Ajuntament, acabar i paliar aquesta situació d’atur que viu la ciutat” ha defensat Jordan.

Així, Jordan ha volgut detallar que des de Movem tenen moltes propostes en màteria econòmica tant a curt com a llarg termini. De fet, l’alcadable ha destacat que “hem d’actuar de manera immediata, en el present, per frenar l’atur, però també hem de pensar i acordar  un full de ruta per als propers 10 anys, decidint cap on ha d’anar Tortosa, quins sectors hem de potenciar  i com els hem d’impulsar des de l’Ajuntament”. Així, la redacció del Pla Estratègic de Ciutat continua sent una de les demandes de Jordan, juntament amb la bonificació del cànon de l’aigua per afavorir l’arribada d’indústries, o per altra banda, la creació d’un programa, Tortosa Emprèn, que ajudi a la instal·lació de nous emprenedors i emprenedores a la ciutat.

D’altra banda, Jordi Jordan, ha remarcat que més enllà d’actuacions a llarg termini també cal actuar de manera immediata amb polítiques actives d’ocupació. En aquest sentit, Movem Tortosa proposa la contractació de persones en una situació d’atur crònica (joves o de més de 55 anys) a través de plans d’ocupació locals, facilitant la formació i treball dels aturats i beneficiant la ciutat “tal i com estan fent altres Ajuntaments del nostre país amb menys atur”. Una altra de les mesures de promoció econòmica de Movem és la bonificació de taxes i impostos a empreses que contracten aturats o la realització  d’un pla local d’impuls al petit  comerç de la ciutat, amb col·laboració de les associacions de comerciants, “perquè és el que crea més treball, dinamitza la nostra ciutat i forma part de la nostra marca com a capital comercial de l’Ebre, Baix Aragó i Maestrat”, en paraules del mateix Jordi Jordan.

 

https://www.youtube.com/watch?v=aQAE1ZPfS74

Deixa un comentari