Movem Tortosa proposa reforçar la policia de barri davant l’augment dels delictes penals a la ciutat

Movem Tortosa enceta el curs polític abordant el tema de la seguretat a la ciutat, ja que segons dades del propi Ministeri, els delictes han augmentat un 27,4% el darrer any a Tortosa, un dels augments més importants de la demarcació de Tarragona.

Segons Movem Tortosa, aquest fet evidencia el problema real de seguretat que pateix la ciutat, que va més enllà de la percepció. És per aquesta raó que el primer grup de la oposició presentarà al proper ple una moció per millorar la seguretat, fent referència concretament a la policia local i a la policia de barri, per fer-ne una diagnosi i reforçar-la on sigui necessari.

En aquesta línia, Jordi Jordan, portaveu de Movem Tortosa, demana una diagnosi de l’actual situació de la policia de barri per veure quines millores es poden tirar endavant, sobretot ficant èmfasi a la presencialitat a peu de les patrulles tal i com demana la ciutadania, tant per augmentar la sensació de seguretat, com per actuar a mode dissuasori i de prevenció. El cap de l’oposició també ha apuntat a un possible augment de recursos per dotar de més policia local i de recursos en seguretat a la nostra ciutat, si les dades analitzades així ho demanen.

Jordan ha aprofitat l’inici de curs per ficar damunt la taula la qüestió de les llars d’infants públiques a Tortosa, recordant que enguany l’infantil 2 serà per primera vegada gratuït a totes les llars d’infants públiques de Catalunya, fet que “comporta un greuge comparatiu a Tortosa, ja que no en tenim cap al nucli urbà”.

Movem Tortosa ha volgut recordar les seues mocions presentades i aprovades al respecte demanant la construcció de llar d’infants per evitar aquesta desigualtat, les promeses electorals oblidades per l’equip de govern de Roigé i la demanda d’una partida pressupostària per a la seua construcció, també rebutjada.

En aquest sentit, Jordan ha declarat que “mentre a totes les ciutats de Catalunya les famílies d’infantil 2 tindran l’oportunitat d’accedir a una educació gratuïta, a Tortosa no podrà ser així perquè no tenim cap llar d’infants pública gràcies a la inacció del govern municipal de Roigé”. En aquesta línia, també ha lamentat “el cinisme i intent de manipulació en voler penjar-se una medalla que no li pertoca”, en referència a les recent creades llars d’infants de Vinallop i Campredó, que recordem s’han tirat endavant per l’acció de la Generalitat, que ha apostat per la creació de 50 escoles rurals a tot Catalunya i no pas a iniciativa del propi Ajuntament.

 

Tortosa, Terres de l’Ebre 6 de setembre de 2022