Movem Tortosa i PSC milloraran la neteja de la ciutat

La candidatura Movem Tortosa-PSC ha donat a conèixer este matí les propostes que implementarà a la ciutat per tal d’aconseguir que lluïsca més neta i bonica. L’alcaldable Jordi Jordan ha remarcat que «la neteja és ara per ara un dels principals problemes que tenen els tortosines i tortosines i és evident que cal millorar-la moltíssim a tots els barris de la ciutat. És per això que després de la diagnosi que ha fet la nostra coalició, hem buscat mesures per a millorar-la».

La primera de les accions que ha apuntat Jordan és «fiscalitzar el contracte de neteja, perquè sabem que s’estan incomplint moltes de les accions que preveu i volem, des del dia u, que es complisca tot, sent que estem pagant milions i milions a l’empresa que gestiona actualment la neteja». Lligada amb això es preveu augmentar la freqüència de la neteja en diferents barris, i la millora de la neteja dels contenidors i la seua recollida. Així mateix, la coalició dotarà de més papereres, cendrers i contenidors tot el municipi i millorarà els espais d’esbarjo dels gossos col·locant dispensadors de bosses per a recollir els excrements.

En un altre nivell, la coalició vol implantar un servei de WhastApp on qualsevol persona podrà comunicar, al moment, qualsevol incidència relacionada amb la neteja de la ciutat, perquè es puga solucionar en poques hores.

El líder socialista Víctor Grau ha apuntat una mesura més: «si volem una ciutat moderna, sostenible i més verda havíem de fer una aposta important en l’àmbit pedagògic i de civisme. Per això hem decidit crear la figura de l’agent cívic, perquè apostem per la informació, per la sensibilització i sobretot per la promoció d’actituds cíviques».

Gràcies a esta figura es vol conscienciar a la ciutadania, donar-los-hi a conèixer els seus drets i deures cívics a través de diferents campanyes i en diversos àmbits, alhora que augmentarem la vigilància i el control per a evitar comportaments incívics, com ara deixar escombraries i excrements de gossos a la via pública, i incrementarem les senyals informatives per a indicar les normes de convivència i bon ús dels espais verds, parcs infantils i equipaments públics.

En una primera fase seria més vigilància i fer campanyes informatives, més endavant es preveu crear la figura dels monitors de carrer o escolars per a conscienciar també en estos temes. En una fase més avançada es vol extrapolar esta figura a altres àrees. La intenció de la coalició és crear esta figura gràcies a plans d’ocupació.

 

Tortosa, Terres de l’Ebre, 8 de maig de 2023