Movem Tortosa aprova en assemblea la seua nova estructura organitzativa

Movem Tortosa va aprovar ahir per majoria, sense cap vot en contra, la nova proposta organitzativa composada per una quarantena de persones. Els portaveus escollits han estat Paco Vallespí, Jordi Jordan i Pere Cabanes.

“Encetem aquesta segona fase amb l’objectiu de construir una candidatura de confluència per guanyar les eleccions municipals de maig del 2015. Volem transformar l’Ajuntament de Tortosa per posar-lo al servei de les majories socials de la ciutat i el benestar comú, democratitzar la institució i garantir l’exercici ciutadà dels drets socials”, han destacat els portaveus de la nova organització.

En la darrera assemblea, el grup impulsor de Movem Tortosa, va aprovar per unanimitat la seva ampliació a 40 participants. “Volem articular espais on es trobi la gent organitzada i la que comença a mobilitzar-se, la que porta temps lluitant i la que anhela il·lusionar-se amb un projecte comú”, han seguit comentant els portaveus. La nova organització inclou la creació de 6 comissions tècniques, 3 grups de treball i 1 comitè permanent, a més de l’Assemblea oberta a la participació ciutadana.

Les comissions tècniques desenvoluparan tasques d’organització, comunicació, dinamització, finançament i logística. L’objectiu és donar visibilitat al projecte i assegurar-ne la viabilitat.

Els grups de treball es creen en resposta a les inquietuds recollides durant l’Assemblea ciutadana realitzada el passat 11 d’octubre. Aquests grups de treball s’articulen en 3 grans eixos: noves maneres de fer política, anàlisi de la situació social a Tortosa i definició del model de ciutat. El seu objectiu és realitzar un anàlisi en profunditat dels temes marcats i plantejar alternatives coherents i factibles. Per això es plantegen assemblees obertes on participin activament ciutadans, agents socials i experts de cada àmbit.

El Comitè permanent o plenari serà l’espai on es debatran les decisions estratègiques i d’organització interna.

Aquesta organització pretén generar espais de treball i participació que tinguin en compte la diversitat i els diferents nivells d’implicació de la ciutadania, “També volem trobar un equilibri entre l’horitzontalitat i l’efectivitat, sempre des d’una aposta ferma i decidida per la democràcia interna”, han destacat per finalitzar.

ESTRUCTURA MOVEM

Deixa un comentari