MOVEM PRESENTA LA SEUA CANDIDATURA A L’EMD DE JESÚS AMB RAMON PUJOL AL CAPDAVANT

Movem Tortosa va presentar ahir la seva candidatura a l’EMD de Jesús, que rebrà el nom de Movem Jesús, per a les pròximes eleccions del 24 de maig. Per una banda, Jordi Jordan va explicar els eixos i objectius principals de la candidatura, mentre que el candidat a la presidència de l’EMD, Ramon Pujol, va exposar les preocupacions i les propostes de millora que Movem Jesús té de cara a les municipals.

IMG-20150408-WA0000

Movem Tortosa va presentar, ahir a l’EMD de Jesús, la seua candidatura al poble per a les pròximes eleccions. Jordan va aclarir que l’equip local es presentaria com a Movem Jesús i que vindria encapçalat per Ramon Pujol, candidat a la presidència de la mateixa EMD.

Jordan va introduir la presentació explicant els eixos vertebradors de Movem Tortosa i els objectius marcats de cara a un futur. L’alcaldable va explicar que Movem és alhora una plataforma política, social i ciutadana. D’altra banda, va destacar que són tres els eixos que defineixen els seus objectius: aconseguir una Tortosa més democràtica, més justa i que generi més llocs de treball. Jordan va explicar que “aquests tres punts són clau a Tortosa però també han d’estar presents a Jesús perquè és el poble més important pel seu gran nombre d’habitants i cal tenir en compte que aquestes persones també estan vivint la situació social i econòmica actual”. Amb això, doncs, va donar pas a la intervenció de Ramon Pujol, pagès de professió i membre d’Avancem, que va ser regidor a l’EMD entre 1995 i 2003. Ell, juntament amb Elena Mars i Cinta Llasat, ambdues politòlogues, conformaran la seva candidatura al poble. Elena és membre d’ICV i Cinta Llasat, independent i presidenta de l’associació cultural i ecologista “Sant Josep”.

Pujol va començar el seu discurs agraint la confiança que Movem Tortosa ha dipositat en ell alhora de proposar-li ser el nou candidat a la presidència de l’EMD de Jesús. Tot seguit, també va especificar que “aquests últims quatre anys de política municipal han estat determinants per a acceptar l’oferiment de Movem”.

El candidat a Jesús va explicar: “la nostra és una proposta ciutadana i ens dirigim a vosaltres per a oferir-vos una alternativa de política al municipi; amb consens, diàleg, bones maneres i suport de les administracions superiors es pot aconseguir que Jesús tiri endavant amb un bon projecte de poble”. Ramon Pujol també va destacar que la construcció de Jesús per a un futur necessita una visió innovadora, una manera diferent de fer les coses en política que apropi més el ciutadà a les administracions, per tal que s’entengui la política com “una eina de construcció i no de destrucció”.
Movem Jesús va aclarir que està elaborant el programa amb el qual es presentarà a les eleccions del 24 de maig; “un programa que tindrà en compte l’opinió de totes les jesusenques i jesusencs” va dir. Pujol va destacar que el programa es basarà en tres eixos principals: Medi ambient, agricultura i mobilitat; desenvolupament local; i, per últim, cultura i festes.

Segons Movem Jesús, alguns dels punts principals dintre del programa seran: en primer lloc, censar els habitatges deshabitats del casc antic, fer-ne un diagnòstic i elaborar un pla integral de rehabilitació; en segon lloc, tenir en compte el sòl industrial, inclòs l’últim pla urbanístic que a dia d’avui encara no està desenvolupat, per facilitar la instal·lació d’empreses que generin llocs de treball; en tercer lloc, impulsar la creació del projecte radar, destinat a persones majors de 60 anys amb la col·laboració de la creu roja, l’EMD i el voluntariat veïnal; i finalment, estudiar la possibilitat de construir un pàrking gratuït cobrint una part del barranc de la Vall Cervera per tal de solucionar els problemes d’aparcament actuals que existeixen al poble de Jesús.

Per a acabar, Ramon Pujol va destacar que el conjunt de punts que constituiran el programa posen de manifest que aquesta és una proposta realista. I amb aquest missatge final, va tancar la presentació de Movem Jesús: “Confeccionarem una candidatura de gent que avui té ganes de treballar pel poble i si el 24 de maig els veïns i veïnes ens donen el seu suport estic segur que tots junts mourem Jesús”.

Deixa un comentari