Movem aprova el sistema de primàries obertes a la ciutadania per elegir el candidat o candidata per a les eleccions del 2019

El plenari de Movem Tortosa, ahir al vespre, va donar el tret de sortida per  triar el/la cap de llista en els propers comicis municipals aprovant un sistema de primàries on podrà participar la ciutadania de Tortosa tant per a ser elegit/a candidat/a com per a poder elegir entre les diferents persones que es presentin.

Movem Tortosa va celebrar el seu plenari semestral amb els simpatitzants del moviment progressista i va votar per unanimitat tornar a celebrar primàries obertes a la ciutadania per elegir el candidat o candidata de cara les eleccions municipals. En aquest sentit, s’ha optat per unes primàries totalment obertes i amb garanties perquè qualsevol tortosí o tortosina pugui participar tant en l’elecció del candidat com en el fet de poder ser-ho. El procés es durà a terme durant aquest final d’abril i culminarà en el mes de maig, just un any abans de les eleccions municipals. Pel que fa a la resta de la candidatura, també es triarà via procés de primàries, però el procés es determinarà en els propers mesos, cap a finals d’any.

En aquest sentit, la coordinadora de Movem Tortosa, Sònia Rupérez, ha explicat que “és positiu que tinguem el candidat o candidata a l’alcaldia el més prompte possible perquè puguem continuar treballant amb força i determinació en un any important que ha de culminar perquè el 2019 Tortosa pugui recuperar la il·lusió i la força que necessita com a ciutat després de 12 anys de governs convergents amb el beneplàcit d’ERC”. Així les coses, Sònia Rupérez, que és coordinadora de Movem des de fa 2 anys, ha afirmat que “farem una altra vegada primàries obertes perquè ens creiem la transparència i les decisions col·lectives, no com altres que s’apunten al carro de les primàries després de practicar el caciquisme i de no haver-ne fet mai”. La coordinadora de la confluència progressista ha animat a tota la ciutadania a participar d’aquest procés perquè “tinguem el millor candidat o candidata possible”.

Així doncs, Movem Tortosa, amb la campanya “Sembrem la llavor del canvi!” presentada aquest dimecres –on s’iniciarà un procés participatiu per elaborar un nou projecte de ciutat- i amb l’aprovació del reglament de primàries efectuat aquest divendres dóna per engegada la maquinària per encarar els darrers mesos de cara les eleccions municipals amb l’objectiu de fer possible el canvi polític a la ciutat després d’haver estat la segona força més votada en pràcticament totes les taules electorals del municipi ara fa 3 anys i haver esdevingut el primer grup de l’oposició efectuant una oposició constructiva i crítica, com va afirmar aquest dimecres, el portaveu de Movem Tortosa a l’Ajuntament, Jordi Jordan.

Deixa un comentari