La coalició Movem Tortosa-PSC suma a la llista de progrés Mari Pau Cid per a implementar polítiques d’igualtat a la gestió municipal

La coalició Movem Tortosa-PSC, ha presentat este matí una altra de les dones que integrarà la candidatura de progrés, Mari Pau Cid. L’alcaldable Jordi Jordan, ha explicat que «és un gran actiu per a la nostra coalició de progrés perquè volem donar importància a les polítiques d’equitat de gènere i també a les polítiques LGTBQ+, en un moment en què és important portar-les endavant d’una manera transversal en totes les polítiques municipals i fer-ho per aconseguir una igualtat real entre el conjunt de la població». El líder de la coalició ha posat un exemple senzill que no comportaria un gran cost econòmic, però que ajudaria a treballar la perspectiva de gènere com és instal·lar bescanviadors de nadons a tots els equipaments municipals, tant els lavabos d’homes com de dones.

Pel que fa al nou membre de la llista de progrés, Mari Pau Cid,  és Graduada en Educació Social, Pèrit Judicial Social i fundadora i presidenta de la cooperativa d’àmbit social i feminista, Avantebre. Cid, ha explicat que dona suport a la candidatura «perquè aposta per unes polítiques públiques que promouen la igualtat de gènere i que lluiten contra la discriminació i la violència masclista en l’àmbit local».

Quant a les accions que incorporà la coalició en este sentit, Maria Pau Cid ha destacat la creació d’una regidoria d’Igualtat i Feminismes «perquè és la manera de garantir que la perspectiva de gènere estiga present a totes les polítiques públiques i accions municipals i que es promoga la igualtat real entre homes i dones, com també en altres col·lectius en situació de vulnerabilitat». Un altre dels projectes que volen implementar és el servei de canguratge i de beques de menjador per a facilitar la conciliació familiar de les dones que no tenen cap mena de suport social o familiar, així com organitzar activitats diverses per a commemorar els dies internacionals de lluita contra la discriminació i la violència masclista o per la igualtat i els drets de les persones, com el dia de la dona o el de l’orgull LGTBIQ+.

Per la seua part el líder socialista Víctor Grau, ha remarcat que «la nostra coalició té clar que volem una ciutat on tothom tinga els mateixos drets. Com ja hem dit, ho farem promovent l’equitat de gènere, per acabar amb les discriminacions causades pel sexisme en totes les àrees de la nostra vida quotidiana, com pot ser a l’esport, la feina, l’escola o la cultura» i, ha afegit que «inclourem la perspectiva de gènere i LGTBIQ+ en tota la gestió municipal i defensarem la diversitat sexual i de gènere de tota discriminació». En definitiva, ha conclòs, «el que volem és fer de Tortosa, els seus pobles i barris, un municipi orgullós i respectuós amb la diversitat sexual i de gènere».

 

 Tortosa, Terres de l’Ebre, 24 d’abril de 2023