La coalició Movem Tortosa-PSC presenta les línies bàsiques del projecte que ha de portar un canvi en positiu a la ciutat el pròxim 28 de maig

Els líders de la candidatura Movem Tortosa-PSC, Jordi Jordan, Víctor Grau, han presentat aquest vespre les línies bàsiques del projecte de ciutat, de futur i de progrés amb què es presenten a les eleccions del pròxim 28 de maig i amb què volen aconseguir el canvi progressista a la ciutat: «són propostes en què fem una aposta clara per la gent i que hem elaborat comptant amb l’opinió dels veïns i de les veïnes de tots els barris i pobles de la nostra ciutat».

Jordan i Grau en una conversa distesa amb tres membres més de la coalició, Sheila Martín, Jaume Bel i Dolors Bel, han anat desgranant algunes de les propostes del seu programa electoral distribuïdes en tres grans blocs principals: Tortosa, una ciutat més viva i amb més futur; Tortosa una ciutat més sostenible, i Tortosa, una ciutat per a les persones.

En el primer bloc, que és el que vol dinamitzar la ciutat comercialment i socialment, han recordat el projecte estrella de la candidatura, que és el nou espai d’oci a tocar del riu Ebre, i que ja van fer públic ara fa uns dies. Dins d’aquest bloc també promouran la continuació del camí de sirga entre Ferreries i Jesús, i, relacionat amb les infraestructures, han destacat la importància de continuar treballant pel corredor del Mediterrani i pel Polígon Catalunya Sud per a atraure grans indústries al territori, però també la necessitat de treballar pel comerç local. En aquest sentit, han presentat la proposta dels Locals buits, on es delimita una zona i se subvencionen uns determinats comerços dins d’aquesta àrea.

En aquest apartat s’inclou l’objectiu d’assolir que el conjunt de fortificacions i muralles de la ciutat siga declarat Patrimoni de la Humanitat, presentant-ne la candidatura oficial. Així com s’ha marcat com a prioritari per a la coalició potenciar la cultura, establint tots els mecanismes perquè les activitats que es realitzen a la ciutat arriben a la ciutadania.

Pel que fa al segon bloc, Tortosa una ciutat més sostenible, en què volen convertir Tortosa en una ciutat atractiva cultural i turísticament, bonica, neta i sostenible mediambientalment, un dels problemes que s’ha proposat resoldre la coalició és el de la neteja, gran demanda de la ciutadania. D’altra part, hi ha un seguit de projectes recollits al programa relacionats amb remodelacions urbanístiques a diferents carrers i avingudes de la ciutat, així com .es preveu promoure la rehabilitació de les cases i façanes, instant-ne als seus propietaris, sobretot en els barris històrics. També s’aposta per implementar a la ciutat la llei dels barris verds, per a augmentar les zones verdes, habitatges i equipaments més sostenibles, mediambientalment parlant.

En aquest apartat, també es preveu, atenent a un pla de mobilitat, l’habilitació de més aparcaments en superfície per a cotxes, motos i bicicletes. Una mesura que, de retruc, beneficiarà al comerç, ja que un dels frens a que la gent vinga a la ciutat és el problema de no poder aparcar.

Finalment, en el tercer bloc relacionat amb els projectes per a les persones, es recullen totes aquelles propostes per a fer més fàcil la vida de les tortosines i dels tortosins amb un acompanyament a les persones més vulnerables. La proposta estrella és la reivindicació sense treva per aconseguir el nou hospital, cavall de batalla dels dos membres de la coalició des de fa anys. Se li suma l’aposta per a construir tres llars d’infants públiques amb els fons europeus que faran que no costen ni un euro a les arques municipals: «les llars públiques facilitaran la conciliació laboral de moltes famílies i, en ser públiques, seran gratuïtes. Això ens assegurarà la igualtat de condicions entre les famílies més desfavorides que no es poden pagar aquests serveis».

En aquest apartat en destaca també la recuperació del policia de barri complementat amb els agents cívics, de caire més formadors: «necessitem augmentar la sensació de seguretat entre els nostres ciutadans i aquestes dos mesures portaran al carrer més presència d’agents i, per tant, més tranquil·litat als nostres veïns i veïnes».

L’acte d’anit va acabar amb la presentació de bona part dels membres de la candidatura i la projecció en pantalla de tota la llista de la coalició.

Tortosa, Terres de l’Ebre 26 d’abril de 2023