Jordi Jordan aconsegueix la unanimitat del Parlament per a la construcció de la nova escola de Remolins

Jordi Jordan aconsegueix la unanimitat del Parlament per a la construcció de la nova escola de Remolins

Jordi Jordan va portar a debat al Parlament de Catalunya la necessitat de construcció d’una nova escola a Remolins, el qual en va donar llum verda per unanimitat dins la comissió d’educació, de la qual en forma part del diputat ebrenc.

No és la primera vegada que Jordan aposta per una nova escola al barri de Remolins. Cal recordar que al 2020 Movem Tortosa, grup municipal del qual n’és portaveu, ja va portar al ple tortosí una moció on demanàvem a l’Ajuntament la cessió dels terrenys per a la seua construcció; moció que també va ser aprovada, tot i que no s’ha executat a hores d’ara per part del govern municipal de Roigé.

Jordan ha mostrat la seua satisfacció “perquè és un pas més que la comissió d’educació del Parlament hagi donat llum verda a la nostra proposta, però ara exigirem que no es quedin en paraules i que d’acord amb l’Ajuntament, busquen els terrenys perquè la construcció de la nova escola pugui ser una realitat durant els propers anys”.

L’escola del barri de Remolins de Tortosa és una de les més antigues de la ciutat. Avui en dia encara manté a grans trets l’estructura inicial de l’immoble construït als anys 40, i que ja ha quedat totalment superat per les necessitats actuals i agreujat per la COVID-19, que va provocar el trasllat de part del seu alumnat a l’Escola Oficial d’Idiomes per buscar espais alternatius i complir amb les mesures d’higiene.

La ubicació del centre escolar no ofereix més opcions de millora. L’escola no disposa de gimnàs ni un menjador adequat; el pati és petit i té un terra rugós que genera queixes periòdiques de mares i pares; no hi ha aula de música ni d’idiomes; tampoc una aula de ciències, de manera que el professorat i l’alumnat fan els experiments al passadís del centre; i tampoc hi ha saló d’actes i per això fins ara les festes i els actes s’havien de fer al pati si la climatologia ho permetia.

A més a més, hem de recordar que aquesta escola està considerada d’alta complexitat per la tipologia d’alumnat que alberga, la majoria del qual prové de famílies molt vulnerables des del punt de vista socioeconòmic. És per això, que segons el diputat de Movem urgeix més que mai garantir les condicions materials d’aquest servei educatiu tenint en compte els criteris d’equitat que mereixen tot l’alumnat de la ciutat de Tortosa i la resta del país. En paraules de Jordan “esta nova escola ha de significar un pas per acabar amb la segregació escolar que tenim a la ciutat, dotant a la part nord d’un centre modern, adaptat al segle XXI, que volem que estigui vinculat als estudis de Magisteri que imparteix la URV al Campus de Tortosa.”

La proposta defensada pel diputat tortosí, no només exigeix la construcció d’aquesta nova escola, sinó que en demana l’inici immediat d’obres de manteniment fins que la nova escola no estigui disponible per tal de mantenir l’activitat ordinària del centre i la seguretat dels alumnes. Aquestes obres han de consistir en la instal·lació una tanca a l’inici de la rampa per evitar l’entrada al centre de persones alienes, l’arranjament del paviment de la rampa d’accés al centre escolar, pintar la façana exterior del centre i actuar sobre el paviment del pati de l’escola atès que està en molt mal estat. A l’interior s’ha de pintar i fer una actuació general d’obra menor en tot el centre, entre els quals la millora del paviment de les aules i els passadissos, a més de renovar les persianes del centre que es troben en mal estat.

Quan a la nova escola, Jordan aposta per construir un nou centre escolar proper al campus de la Universitat Rovira i Virgili (URV)a les Terres de l’Ebre, situat a la mateixa capital del Baix Ebre. Una opció que podria permetre que la comunitat educativa de l’escola Remolins i els estudis d’Educació Infantil i Primària del campus ebrenc compartissin sinèrgies i projectes de col·laboració tal i com passa en altres universitats catalanes.

En relació a l’aprovació d’aquesta proposta Jordan és mostra satisfet i conclou “Al juny del 2020 Movem Tortosa vam aconseguir l’aprovació d’una moció al ple de l’Ajuntament de Tortosa perquè aquest posés a disposició de la Generalitat els terrenys, ara aconseguim que el Parlament aprovi la construcció de la nova escola a Remolins, són passos que demostren lideratge i que estem defensant amb força el que mereix Remolins i la comunitat educativa de tota la ciutat”

Tortosa, Terres de l’Ebre 29 de juny de 2022