Jordan lidera la candidatura de Movem Tortosa i presenta els 11 primers llocs

El president de la Lliga Contra el Càncer a les Terres de l’Ebre, Francesc Vallespí i l’exsocialista i coodinadora d’Avancem a l’Ebre, Cristinna Bel, ocupen els llocs 2 i 3 respectivament.

B-j6B8RIcAA27Gj

Jordi Jordan serà el cap de llista de Movem Tortosa en les eleccions municipals del mes de maig. La presentació de candidatures emmarcada en el procés de primàries va acabar diumenge 22. L’única llista que finalment s’ha presentat ha estat l’encapçalada per l’actual portaveu d’Iniciativa Entesa per Tortosa.

Tal com especificava el procés de primàries, Jordan ha presentat un equip d’11 persones que ahir dilluns al vespre va donar a conèixer davant les portes de l’Ajuntament. L’alcaldable de Movem Tortosa va expressar “la il·lusió i repte personal” que representa per a ell presentar-se per primer cop com a alcaldable, “tot per l’estimació i ganes de progrés que sento per ella i sobretot per fer-ho al costat d’un bon equip que té ganes de treballar per Tortosa”.  Jordan va agraïr a totes les persones que estan donant suport a Movem Tortosa, més d’un centenar, i especialment a les 4 formacions polítiques que s’hi ha sumat: Avancem, Esquerra Unida i Alternativa, Procés Constituent i Inicativa per Catalunya Verds.

Jordan assegura que “per guanyar unes eleccions i no fallar en un bon govern a la ciutat cal tenir un bon equip al darrera”. Segons l’alcaldable, el seu equip és “el millor possible per moure Tortosa a partir de l’activisme social, l’experiència i renovació necessàries així com una proposta d’alternativa de govern sòlida i seriosa a l’actual majoria absoluta de CiU”.

L’alcaldable de Movem Tortosa ha detallat que els 11 primers candidats provenen de l’activisme social: plataformes, entitats, associacions,… i tots tenen “una estima contrastada a favor de Tortosa i la seua gent”. Jordan també ha manifestat que el seu equip és una combinació d’experiència i renovació “totalment necessària per governar una ciutat com Tortosa”, i subratlla que el seu objectiu és “oferir als tortosins i tortosines una alternativa sòlida i amb garanties a l’actual majoria absolutista que hi ha a la ciutat”.

1.- Alcaldable: Jordi Jordan. Llicenciat en Història per la UB. Màster Estudis Culturals Mediterranis per la URV. Professor de Geografia i Història a l’Institut Els Alfacs de Sant Carles de la Ràpita. Regidor d’ICV-Entesa per Tortosa entre el 2011 i 2015. President dels Amics dels Castells i Nucli Antic de Tortosa.

2.- Francesc Vallespí. Comerciant del sector tèxtil, actualment jubilat. President de la Delegació de la Lliga Contra el Càncer a Tortosa i Terres de l’Ebre des de 1999. Col·labora com administrador a Càritas  Tortosa des de 2013.

3.- Cristinna Bel. Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la UNED. Coordinadora d’Avancem a les Terres de l’Ebre. Portaveu de la plataforma Trens Dignes. Ha estat regidora del PSC a l’Ajuntament de Tortosa a l’oposició entre els anys 2007-2011.

4.- Cinta Galiana. Llicenciada i doctora en Ciències  de l’Activitat Física i Esportiva. Postgrau en Gestió Esportiva Municipal i també en Activitat Física per a l’envelliment per la UB. Regidora del grup municipal d’I-ET des del 2012 a l’Ajuntament de Tortosa.  Professora a l’Institut Joaquin Bau és membre de la Plataforma en defensa de l’educació pública a les Terres de l’Ebre.

5.- Pedro Cabanes. Diplomat en Teràpia Ocupacional. Estudis d’Administració i Direcció d’Empreses. President de l’Associació del Parkinson a les Terres de l’Ebre i de la Federació d’Entitats Socials a les Terres de l’Ebre.

6.- David Jarque. Diplomat en Arquitectura d’Interiors per LAI de Barcelona. Coordinador d’Iniciativa per Catalunya Verds a Tortosa. Coordinador d’Habitatge de la Generalitat a les Terres de l’Ebre entre el 2009-2011.

7. Pere Genaró. Llicenciat en Medicina i Cirurgia, especialista en Pediatria. Ha estat vicepresident de la Plataforma en defensa de la Sanitat a les Terres de l’Ebre. President de l’Acadèmia de les Ciències Mèdiques a Terres de l’Ebre, treballa a l’Hospital Verge de la Cinta i a la Clínica Terres de l’Ebre.

8.- Elena Mars. Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona. Postgrau en Govern de la Ciutat: drets ciutadans i polítiques públiques per la UOC. Presidenta de l’Ateneu Ebrenc.

9.- Nazario García. Regenta un establiment de restauració al nucli antic de Tortosa, del qual és treballador. Té estudis de Cicles en Formació de Grau Superior en projectes de mecanització.

10.- Nera Baiges. Integradora Social, treballa al centre ocupacional de la Fundació Privada Mercè Pla a la ciutat de Tortosa.

11.- Jesús Monche.  Diplomat en Treball Social. Membre d’Esquerra Unida i Alternativa. Activista social, col·labora en diferents entitats, especialment en la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca a les Terres de l’Ebre.

Deixa un comentari