Movem Tortosa reitera la necessitat de finalitzar el contracte amb El Corralet tal i com reclamen les protectores d’animals

Movem Tortosa vol reiterar el seu suport a les associacions de protecció i defensa dels animals del municipi que han estat assumint la cura de la major part d’animals perduts i abandonats sense cap tipus de recolzament econòmic per part de l’ajuntament, complint la tasca del servei municipal de recollida d’animals que en aquests moments està gestionat pel Corralet, el qual ha generat des del principi una gran desconfiança a bona part de la ciutadania.

Movem Tortosa defensa una vegada més la remunicipalització del servei de recollida d’animals, recordant la moció aprovada fa pràcticament un any en aquest sentit pel Ple municipal i que el mateix partit va presentar on reclamaven la rescissió del contracte a l’empresa El Corralet i demanant que aquest passés a mans municipals, tot i no tenir el suport del govern municipal de la Sra. Roigé.

En aquests moments el servei de recollida d’animals continua en mans de l’empresa Seproanimal, més coneguda com El Corralet, tot i estar el contracte caducat des del passat mes de febrer i per tant, prorrogat de fa més de 7 mesos.

No és la primera vegada que el primer grup de l’oposició carrega contra el govern post-convergent per aquesta qüestió; cal recordar que Movem Tortosa ha demanat mitjançant canals oficials fins en tres ocasions quin seria el posicionament del govern un cop exhaurit el contracte, si es remunicipalitzaria o bé es tornaria a externalitzar i demanant saber-ne les condicions si aquest fos el cas, sense haver rebut una resposta clara sobre el futur d’aquest servei municipal, que ara funciona amb el contracte prorrogat davant la rebutja de les entitats de protecció i defensa dels animals del municipi.

Jordi Jordan, portaveu de Movem Tortosa, expressa el seu malestar davant “una situació que es podria haver evitat si el servei estigués ja municipalitzat com sempre hem demanat. Una vegada més es deixa d’aplicar una moció aprovada pel Ple, que a més a més es va presentar abans que s’exhaurís el contracte per a poder-ho fer correctament i amb temps i que tot i afectar un tema tant sensible com és el benestar animal, s’ha quedat al calaix. Per això donem suport a les accions iniciades per les associacions de protecció i defensa dels animals de Tortosa i continuarem insistint en la remunicipalització del servei” reitera Jordan.


Tortosa, 1 de Setembre de 2021.