MOVEM TORTOSA OMPLE LA PLAÇA RAMON CABRERA AMB EL SEU ACTE CENTRAL DE CAMPANYA

Movem Tortosa va omplir, ahir, la plaça Ramon Cabrera (Tortosa) durant la celebració del seu acte central campanya. La gent va poder escoltar els parlaments de Jordi Jordan, alcaldable de Movem, i de Francesc Vallespí, segon de la llista, a més de missatges com el que va llançar virtualment la cantautora Tortosina Montse Castellà i algunes actuacions musicals.

 IMG_1857

Ahir a la tarda, Movem Tortosa va dirigir-se a la ciutadania tortosina en l’acte que van celebrar a la plaça Ramon Cabrera, un espai que es va quedar petit per a acollir a les 200 persones que van assistir-hi.

La candidatura va destacar, a l’hora de presentar-se, la seua transversalitat a nivell de sensibilitats i d’edats (pluralitat política i persones des dels 20 als 71 anys); a més de la gran quantitat de membres que la formen i la solidesa de la seva base social. Com a mostra d’aquest últim punt, destaca la gran quantitat de membres de la llista que estan implicats en entitats, plataformes i associacions de caràcter social.

L’acte es va iniciar amb la projecció d’alguns vídeos protagonitzats pels membres de Movem i per la mateixa ciutadania, i amb el discurs del número dos de la candidatura, Francesc Vallespí, president de la Lliga Contra el Càncer a Tortosa i les Terres de l’Ebre. Vallespí va voler remarcar l’engany que han sofert els tortosins i tortosines al llarg d’aquestos quatre anys i va especificar que “a alguns només els interessen la poltrona i els diners”. A més, va explicar que “Movem Tortosa treballarà per posar en marxa una ciutat que està aturada per tot arreu i que, a hores d’ara, té una majoria dictatorial i prepotent al capdavant”.

L’acte va continuar amb el parlament del cap de llista Jordi Jordan, que va sintetitzar en el seu discurs els tres objectius principals de la plataforma: “una Tortosa més democràtica, més social, i amb la prioritat de crear llocs de treball a partir d’un nou model”. Jordan va lamentar que “tinguem una democràcia de baixa intensitat”, i va insistir en la participació ciutadana en aspectes com ara la construcció d’obres públiques.

L’alcaldable de Movem Tortosa va insistir que cal “capgirar la situació actual”. En l’aspecte social, per exemple, va posar de manifest les difícils situacions per les quals passen alguns tortosins i tortosines i va agrair la incansable feina d’entitats com Càritas i Creu Roja. D’altra banda, va referir-se a les nombroses retallades que s’han fet en sanitat i educació i va afirmar: “si sóc alcalde no m’agenollaré davant els altres Governs per acceptar les retallades”, mentre que també es va comprometre a impulsar un parc d’habitatge social per a cobrir les necessitats de moltes famílies que viuen en condicions precàries, avui dia.

Per acabar, Jordan va insistir en la necessitat de “repensar Tortosa”. “És necessari saber reconèixer els errors que s’han comès i treballar per fer Tortosa una ciutat més democràtica i més participativa; cal potenciar els actius comercials, turístics i històrics que tenim, alhora que impulsem la creació de treball ”. “El nostre projecte no és fàcil, però tenim la gent i les ganes necessàries per tirar-lo endavant”, així va tancar l’acte l’alcaldable de Movem, i va donar pas una baldanada acompanyada de les actuacions musicals programades.

Deixa un comentari